SEGRE

LITERATURA HISTÒRIA

Visitar Catalunya de la mà de Hemingway o Orwell

Presenten a Lleida una guia literària d’escenaris de la guerra

Autors i editors de la guia, durant la presentació d’ahir al Museu Morera.

Autors i editors de la guia, durant la presentació d’ahir al Museu Morera.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu d’Art Jaume Morera va acollir ahir la presentació de la guia literària Hemingway, Orwell, Dos Passos, Saint-Exupéry. Ruta literària per Catalunya, del jove autor lleidatà Roger Manau, amb fotografia artística del també lleidatà Toni Dejuan. La guia ofereix al lector la possibilitat de recórrer alguns dels escenaris catalans de la Guerra Civil espanyola sota la mirada d’aquests escriptors i també reporters que formen part de la primera línia de la literatura universal.

A cada un dels indrets esmentats pels escriptors, la guia recomana visitar diversos llocs vinculats amb la guerra. Així, la ruta passa per Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Reus, Sitges, Figueres, les Terres de l’Ebre, etc., de la mà d’aquestes quatre figures imprescindibles de les lletres.

Aquesta és la segona guia turisticoliterària que publica Apostroph. La primera va ser la Guia del Quixot per terres de parla catalana (2016). La guia Hemingway, Orwell, Dos Passos, Saint-Exupéry. Ruta literària per Catalunya té vocació de fomentar el coneixement del patrimoni relacionat amb la Guerra Civil espanyola a Catalunya des del punt de vista de la literatura. Respecte a Lleida, van ser a la ciutat Ernest Hemingway, George Orwell i Antoine de Saint-Exupéry.

tracking