SEGRE

LITIGI

Aragó diu que la Generalitat manté el recurs de l’art

Sense notícia oficial de l’oli ‘perdut’ de Sixena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura del govern d’Aragó, Mayte Pérez, va advertir ahir que els serveis jurídics de l’executiu autonòmic encara no havien rebut comunicació oficial del desistiment del recurs pel trasllat de l’art de Sixena del Museu de Lleida que va presentar la Generalitat divendres passat i del qual, hores més tard, el ministre de Cultura va assegurar que ordenaria la retirada. Pérez va dir que els lletrats preparen un escrit d’oposició a aquest recurs ja que, segons va lamentar, “l’ordre del ministre de retirada del recurs no s’ha fet encara oficial a través dels canals judicials”.

Pérez va criticar així mateix que “el jutjat tampoc ha comunicat oficialment la troballa del quadre” que s’havia donat per extraviat, una Anunciació del segle XVIII, i la localització de la qual al Palau Episcopal de Lleida es va anunciar des del mateix museu lleidatà la setmana passada.

La consellera va anunciar un pla director per al monestir de Sixena, que inclourà un projecte museístic per exhibir les obres. Per la seua banda, ERC a l’ajuntament de Barcelona demanarà demà al ple que es defensin les pintures murals de Sixena al MNAC.

tracking