SEGRE

El ple de la Paeria aprova un préstec de 10 milions per a l'EMU

L’ajuntament també dóna llum verda al plec de clàusules administratives per a la gestió dels centres de dia de Santa Clara i Magraners

Un moment del ple de la Paeria d'aquest dimecres-

El ple de la Paeria aprova un préstec de 10 milions per a l'EMUSanti Costa Domingo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació econòmica de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) ha centrat bona part de l'atenció en el ple de la Paeria d'aquest dimecres. Arran del deute de 68,9 milions d'euros que acumula l'ens municipal, el ple ha aprovat concedir-li un préstec participatiu de més de 10 milions d'euros. La decisió ha comptat amb el suport del PSC, Ciutadans i PP i amb els vots en contra del PDECAT, ERC, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida, que han denunciat la “inviabilitat” de l'EMU i demanen accions concretes que vagin més enllà de la injecció de diners. Per la seva part, PSC, Ciutadans i PP han destacat la important tasca que fa l'empresa d'urbanisme en matèria de polítiques d'habitatge públiques.

El ple també ha aprovat el plec de clàusules administratives per a la gestió dels centres de dia de Santa Clara i Magraners, així com l'inici de la licitació dels dos contractes a través d'un procediment obert. Les dos instal·lacions es posaran en marxa amb una vintena de places cadascuna, concertades per la Generalitat. Aquesta decisió ha provocat l'abstenció del Comú de Lleida i ERC, ja que afirmen que aquesta forma d'actuar perpetua la gestió externalitzada.

En la jornada d'aquest dimecres s'ha donat llum verda també l'increment de les tarifes de taxi en un 1,8% amb els vots a favor de totes les formacions polítiques, menys la CUP, que s'ha abstingut.

tracking