SEGRE

El vent a Catalunya provoca un mort, talla el tren i danya vies públiques

Els serveis d’emergències han rebut una vintena d’avisos a la regió de Lleida i s’han registrat ratxes de gairebé 90 km/h a Alguaire

El vent ha tombat un arbre a la partida de Grenyan

El vent a Catalunya provoca un mort, talla el tren i danya vies públiquesCris Jové

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal de vent que afecta aquest dimecres la costa catalana ha provocat la mort d’un home de 56 anys a Segur de Calafell (Calafell, Tarragona), la interrupció de la circulació ferroviària a Tarragona i múltiples danys en la via pública, especialment a Barcelona, Tarragona i Reus. A més, el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins les 16 hores d’avui un total de 1.032 trucades per incidències relacionades amb el fort vent, duplicant les 539 rebudes fins les 13 hores. Una vintena dels avisos s'han rebut des de la regió d'emergències de Lleida.

Cap a les 10:50 hores, Protecció Civil ha rebut l’avís que un home que estava fent una reparació a la finestra de casa seua havia perdut l’equilibri per una forta ratxa de vent i havia caigut a un pati interior. Al lloc del succés s’han desplaçat tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han fet les maniobres de reanimació cardiopulmonar sense èxit, segons fonts de Protecció Civil.

A causa del fort vent, els Bombers de la Generalitat han realitzat 186 serveis a Barcelona i els Bombers de la capital catalana, 120, la majoria per caiguda de branques i arbres i per estabilitzar elements estructurals inestables d’edificis.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que fins el migdia d’avui s’han assolit ratxes de vent de 102 km/h a Vila-rodona (Tarragona), 96 km/h a Font-rubí (Barcelona), 93 km/h a Cambrils (Tarragona), 91 km/h a Els Hostalets de Pierola (Barcelona), 90 km/h a Tarragona, 87 km/h a Alguaire (Lleida), i 76 km/h a la ciutat de Barcelona. De les 1.032 trucades, la majoria han estat de Barcelona (219), Tarragona (108) i Reus (47).

A Barcelona, el vent ha destrossat deu parades de la Fira de Reis de la Gran Via, a l’altura del carrer Comte Borrell, que ha tancat temporalment fins que remeti el temporal de vent a la ciutat. El trànsit s’ha interromput a la Gran Via entre els carrers Urgell i Casanova, s’han desplaçat al lloc quatre dotacions de bombers, una grua i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i les línies d’autobús H12 i 50 i 59 s’han vist afectades per la destrossa del vent a la Fira de Reis.

La circulació ferroviària de la línia R16 s’ha interromput a les 13:20 hores entre Mont-roig del Camp i Tarragona, fins que tècnics d’Adif l’han restablert a les 14:30 hores entre Tarragona i Salou (Tarragona), encara que es manté interromput el trànsit entre Salou i Mont-roig del Camp (Tarragona), informa Renfe. És per això que Renfe ha activat un servei alternatiu per carretera entre aquestes dos estacions per facilitar la mobilitat dels viatgers de la línia R16.

A Tarragona ciutat, el vent ha tirat 19 motos a l’avinguda Roma i dos semàfors en aquesta via i a la Rambla Vella, i s’han retirat una quinzena d’arbres caiguts en diferents punts, una porta de grans dimensions d’una empresa i tendals despresos de balcons, que no han causat, danys personals.

A Reus, la Guàrdia Urbana ha intervingut fins el migdia en 18 incidències, la majoria relacionades amb la caiguda d’arbres o branques a la via pública, així com el despreniment de part d’algunes façanes o la caiguda d’alguns elements des dels balcons. A més, també han hagut d’intervenir per la caiguda o el desplaçament de contenidors i motos, encara que cap de les incidències no ha causat ferits.

Protecció Civil manté l’alerta del Pla d’emergències per risc de forts vents, VENTCAT, encara que informa que en les pròximes hores està previst que disminueixi.

tracking