SEGRE

TRADICIONS NADAL

Els pessebres continuen vius

Magraners i Ardèvol estrenen les seues representacions, que compten amb 54 i 24 anys d’història || Sant Guim i Linyola han deixat de fer-lo aquest any

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Magraners i Ardèvol mantenen la tradició dels pessebres vivents a Ponent. Compten respectivament amb 54 i 24 anys d’història a l’esquena i, malgrat l’esforç que requereix la seua organització, els impulsors segueixen tirant del carro per oferir any rere any aquesta representació nadalenca. Magraners va estrenar el pessebre la tarda de Nadal i el va tancar ahir. Més de 150 veïns van participar en el muntatge, que compleix 54 anys i és considerat el segon més antic de Catalunya. La seua peculiaritat és que està fet amb materials reciclats i que algunes de les seues 39 escenes i quadres inclouen música. Enguany ha recuperat el número del caganer.

Per la seua part, 230 figurants van inaugurar ahir el pessebre vivent d’Ardèvol, al Solsonès. Segons va explicar el seu director, Màrius Codina, es representarà durant 7 dies, els dissabtes i diumenges i el dia 1 de gener, fins al proper 14 de gener, amb dos sessions diàries. En total, ofereix 30 escenes i un sopar a base de torrades i botifarra.Els de Magraners i Ardèvol són dels pocs pessebres vivents que queden a la província, després que Sudanell deixés de representar-lo l’any passat per falta de relleu generacional i Sant Guim de la Plana fes el mateix aquest any. Per la seua part, Linyola tampoc l’ha representat, però en aquest cas com a protesta per la situació política a Catalunya, segons van apuntar els seus impulsors.

El pessebre vivent dels Magraners és considerat el segon més antic de Catalunya.

El pessebre vivent dels Magraners és considerat el segon més antic de Catalunya.ITMAR FABREGAT

El pessebre vivent dels Magraners és considerat el segon més antic de Catalunya.

El pessebre vivent dels Magraners és considerat el segon més antic de Catalunya.ITMAR FABREGAT

tracking