SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PROGRAMACIÓ

Després de Granados, Viñes

Lleida declara el 2018 com a any del 75 aniversari de la mort del pianista || També commemorarà aniversaris de la Seu Vella, Diocesà i Petite Galerie

El 2018 farà 75 anys de la mort del pianista Ricard Viñes.

El 2018 farà 75 anys de la mort del pianista Ricard Viñes.FUNDACIÓ CAIXA CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos anys d’una àmplia programació cultural a Lleida dedicada al músic i compositor Enric Granados per commemorar el 2016 el centenari de la seua mort i durant aquest 2017 celebrar els 150 anys del seu naixement, la capital del Segrià dedicarà el 2018 a un altre dels seus músics més il·lustres, el pianista Ricard Viñes en la commemoració en aquest cas del 75è aniversari de la seua mort.

La Paeria de Lleida ha informat aquesta setmana que l’alcalde, Àngel Ros, ha firmat el decret mitjançant el qual declara el 2018 any commemoratiu de Ricard Viñes (Lleida, 1875 - Barcelona, 1943), així com d’altres efemèrides destacades que també té intenció de celebrar amb diverses activitats culturals de record.

Així, a banda d’aquest 75è aniversari d’un dels pianistes més excepcionals de l’escena musical internacional de principis del segle XX, Lleida també recordarà durant aquest proper 2018 el 125è aniversari de la fundació del Museu Diocesà per part del llavors bisbe Josep Meseguer; el centenari de la declaració de la Seu Vella com a monument historicoartístic nacional; i els 50 anys de la inauguració de la Petite Galerie.

A més, la ciutat també se sumarà als actes que se celebraran a Catalunya per commemorar el 150è aniversari del naixement del filòleg barceloní Pompeu Fabra.

En conjunt, es tracta de cinc efemèrides destacades, que des de l’equip de govern municipal es volen posar en relleu, com s’ha anat fent amb anteriors aniversaris en diferents anys.

En aquest sentit, en el decret d’alcaldia, Ros encarrega a la regidoria de Cultura que prepari els corresponents programes d’activitats commemoratives i posi en marxa les diferents comissions de participació per organitzar aquests cinc esdeveniments.

tracking