SEGRE

Mor als 92 anys el director coral Lluís Virgili

Va estar al capdavant de l’Orfeó Lleidatà durant 40 anys

Lluís Virgili, amb el seu fill, l’alcalde Ros i la regidora Parra, en el moment de descobrir el bust.

Lluís Virgili, amb el seu fill, l’alcalde Ros i la regidora Parra, en el moment de descobrir el bust.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirector de l’Orfeó Lleidatà Lluís Virgili ha mort aquest dijous als 92 anys, segons ha informat la mateixa entitat.

Lluís Virgili, fill del músic Antoni Virgili, va ser linotipista, director musical i pedagog. Nascut a Manresa el 1925, la seva família va establir-se a Lleida el 1931. Va estudiar a l’Escolania de Montserrat del 1934 al 1936. De la seva trajectòria professional destaca el càrrec de director a l’Orfeó Lleidatà durant prop de quaranta anys (del 1953 al 1991), succeint el seu pare. Hi va tenir un paper influent, fent una renovació profunda de la institució. A l’Orfeó es va especialitzar en direcció coral i hi va crear una escola de la pedagogia de la direcció i del cant coral, organitzant des del 1964 els cursos internacionals de música amb la coral francesa À Coeur Joie i els cursos nacionals celebrats cada any per Nadal.

Entre altres aspectes professionals, s’ha de remarcar el seu pas per Suïssa, on va treballar a La Nouvelle Gazzeta de Lausana, o formar part de la comissió Consultiva del Servei de Música de la Generalitat del 1980 al 1984. A més, ha estat membre del Secretariat dels Orfeons de Catalunya fins al 1982, de la Federació Europea de Joves Corals i membre instructor de Cant Gregorià per l'Académie Sainte Cécile d'Estrasburg.

tracking