SEGRE

MÚSICA TRADICIONS

Viena es rendeix a la Filharmònica i als vestits del lleidatà Jordi Roig

El veterà director italià Riccardo Muti dirigeix el concert

Riccardo Muti, ahir, en un moment de tradicional concert de Cap d’Any a Viena.

Riccardo Muti, ahir, en un moment de tradicional concert de Cap d’Any a Viena.TERRY LINKE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al ritme de valsos i polques dels Strauss i sota la batuta del veterà director italià Riccardo Muti, l’Orquestra Filharmònica de Viena va donar ahir una alegre i al seu torn delicada benvinguda a l’any 2018. El públic de la Sala Daurada del Musikverein de Viena va presenciar el concert de Cap d’Any, el 78 des que es va estrenar el 1939, amb set peces inèdites, entre les quals obres conegudes com el Galop de Guillem Tell, de Johann Strauss pare. El programa va destacar pel seu optimisme i ritme alegre, com ho van reflectir algunes polquees ràpides i despreocupades com la marxa inicial de l’opereta El Baró Gitano, de Johann Strauss fill, o la polca Leichtes Blut (Sang lleugera), del mateix compositor.

Aquest any els ballarins del concert, del Ballet de l’Òpera de Viena, van lluir un vestuari dissenyat pel lleidatà Jordi Roig, molt aplaudit a les xarxes socials. La batuta de Riccardo Muti va marcar a més la quadrilla d’Un ball en màscara, de Johann Strauss fill, inspirat en l’òpera del homònima de Verdi, una clara picada d’ull al mestre italià al capdavant de l’orquestra ahir.

Muti, nascut a Nàpols el 1941, va dirigir per cinquena vegada aquest tradicional concert, després dels anys 1993, 1997, 2000 i 2004. El mestre, tot un ídol a Viena, compta amb una llarga relació de gairebé mig segle amb els filharmònics de Viena, orquestra de la qual va aprendre valorar i estimar la música dels Strauss. Després, com cada any, no van faltar el El Danubi blau i la Marxa Radetzky.

tracking