SEGRE

CINE FESTIVAL

Cate Blanchett succeeix Almodóvar al jurat de Canes

Blanchett, el maig del 2015 a Canes, a la projecció de ‘Carol’.

Blanchett, el maig del 2015 a Canes, a la projecció de ‘Carol’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu australiana Cate Blanchett succeirà aquest any Pedro Almodóvar al capdavant del jurat del Festival de Canes, del 8 al 19 de maig. Els organitzadors del festival, a l’anunciar ahir l’aposta per Cate Blanchett (48 anys), van destacar que és una artista “singular, el seu talent i conviccions” han quedat patents tant a les pantalles com al teatre. Una al·lusió a la implicació de l’actriu com a ambaixadora de bona voluntat per a l’Alt Comissariat de l’Organització de les Nacions Unides per als refugiats, però també contra l’assetjament a les dones, en particular amb el moviment generat per les revelacions sobre el productor Harvey Weinstein.

També van assenyalar que per a l’australiana, guardonada amb dos premis Oscar –el 2004 pel paper a Aviator, de Martin Scorsesse, i el 2014 per Blue Jasmine, de Woody Allen– actuar és “un goig permanent” i que en la seua carrera ha alternat “pel·lícules independents i grans produccions, sempre amb grans directors”.

A Canes va ser nominada l’any 2015 pel seu paper a Carol, dirigida per Todd Haynes. Per la seua banda, Blanchett va assenyalar que ha anat a Canes des de fa anys com a actriu, coma productora, per a vetllades de gala o per a les sessions de competició, però mai “pel simple plaer d’aprofitar el corn de l’abundància que és aquest gran festival”.

tracking