SEGRE

OBITUARI LOCAL

Guissona perd el seu impressor

Josep Barnola dirigia la impremta familiar que portava el seu nom || Pioner a aplicar l’avantguarda tecnològica en aquest camp, continuava en actiu amb 84 anys

Imatge d’arxiu de l’històric impressor Josep Barnola.

Imatge d’arxiu de l’històric impressor Josep Barnola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Barnola, històric impressor de Guissona, va morir ahir als 84 anys. Malgrat l’edat, Barnola seguia al peu del canó de la impremta local. De fet, sortia del taller només per anar a missa els diumenges o per fer el seu passeig diari per Guissona. Vivia intensament l’ofici que li va llegar el seu pare, Sebastià, que també va seguir repartint diaris fins ben complerts els noranta anys. Els veïns van mostrar la seua tristesa per la mort d’aquest emprenedor lligat al territori i a l’ofici.

Si el seu pare va dedicar la vida a la llibreria del carrer Bisbal de la localitat de la Segarra, Josep la va dedicar a la impremta. I ho va fer inicialment al taller ubicat a la plaça de l’Ajuntament, i des de mitjans de la dècada dels anys setanta a la nova nau situada a l’avinguda de Tàrrega.

Per la impressora Barnola passaven bona part de les revistes, llibres i programes de festes populars

L’impressor Josep Barnola va ser sempre pioner en l’avantguarda tecnològica en el seu camp, tant en la introducció de les primeres màquines òfset com en l’entrada dels primers ordinadors en el món de la impressió el 1991.

Pel seu taller, que actualment ocupa més d’una dotzena de treballadors, han passat bona part de les revistes i llibres, a més dels cartells de les festes majors que elaboren en diferents comarques de Lleida. Barnola va destacar sempre per la seua discreció i capacitat de treball, fins a tal punt que, els que el van conèixer, destaquen que les converses amb ell només eren fluides quan parlava de la història i de les publicacions locals, entre les seues passions. Més enllà de la feina, Barnola també va ser regidor de Turisme i Informació del consistori de Guissona entre els anys 1991 i 1995 en el mandat d’Òscar García com a alcalde.

tracking