SEGRE

CINE ESPECTACLES

Els Globus d’Or es vesteixen de negre contra l’assetjament sexual

Després de l’allau de denúncies contra personalitats de Hollywood

Imatge d’arxiu de l’actriu Salma Hayek, defensora de la lluita contra l’assetjament a Hollywood.

Imatge d’arxiu de l’actriu Salma Hayek, defensora de la lluita contra l’assetjament a Hollywood.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 75 edició dels Globus d’Or, els premis amb què s’inicia la temporada d’esdeveniments cinematogràfics, tenia previst vestir-se ahir a la nit de negre, ja que és el color per als vestits i looks de la majoria de les actrius que anaven a assistir a l’esdeveniment i que inclouen un missatge: “No a l’assetjament.” Les actrius, a qui s’han unit, també, un gran nombre d’actors volien protestar d’aquesta forma per eradicar l’assetjament sexual existent a la indústria del cine de Hollywood, i que té el màxim exponent en el productor Harvey Weinstein.

Entre les que van anunciar que el negre serà el color del seu vestit hi ha Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Salma Hayek, que al costat de Meryl Streep són algunes de les actrius que han creat el moviment Time’s Up (S’ha acabat el temps).

Es tracta d’un fons (ja han aconseguit 13 milions d’euros) amb el qual poder defensar legalment dones que pateixin assetjament en els seus llocs de treball i que no comptin amb recursos per denunciar i pagar un advocat. En l’àmbit cultural de l’esdeveniment, el thriller de ciència-ficció La forma del agua, la nova pel·lícula de Guillermo del Toro, era ahir a la nit la cinta que acumulava més nominacions. Aquesta pel·lícula, ambientada en la Guerra Freda i protagonitzada per Sally Hawkins, aspirava a 7 premis, seguida per Los archivos del Pentágono, de Steven Spielberg, i Tres anuncios a las afueras, de Martin McDonagh, que competien en sis categories.

tracking