SEGRE

Radiohead acusa Lana del Rey de plagiar la seua cançó 'Creep'

La cantant nord-americana Lana del Rey

Radiohead acusa Lana del Rey de plagiar la seua cançó 'Creep'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de rock alternatiu Radiohead ha demandat la cantant nord-americana Lana del Rey pel suposat plagi de la cançó "Creep", segons ha assegurat la mateixa diva del pop a través del seu compte de Twitter. Del Rey nega que la seua cançó "Get free", inclosa al seu últim àlbum "Lust for free", s’hagi inspirat en la cèlebre composició de la banda de Thom Yorke, malgrat que els ha arribat a oferir un 40 % dels seus rèdits per drets d’autor. "Allò de la demanda és cert. Malgrat que la meua cançó no està inspirada en 'Creep', Radiohead creu que sí i vol un 100 % dels drets", indica la cantant al seu tuit.

"Els he arribat a oferir fins un 40 % en els últims mesos, però només acceptaran el 100 %. Els seus advocats han estat implacables, així que ho resoldrem als tribunals," conclou la cantant.

"Creep" va ser la cançó que va llançar a la fama a Radiohead. Es va llançar com a senzill el 1992 i va ser inclosa al seu primer àlbum, "Pablo Honey", editat l’any següent. El curiós és que els propis Radiohead van ser acusats en el seu dia de plagi per la semblança de "Creep" amb "The air that I breathe", una cançó de The Hollies composta el 1974 per Albert Hammond i Mike Hazlewood. En aquest cas es va arribar a un acord i la disputa es va solucionar incloent els autors en els crèdits i dividint els ingressos per drets d’autor.

Els crèdits que figuren en "Get Free" corresponen a Lana del Rey, Kieron Menzies i Rick Nowels.

tracking