SEGRE

MUSEUS HISTÒRIA

El Morera prorroga l'exposició de Centelles

Fins al 4 de febrer, davant de l’èxit de visitants, prop de 6.500 persones, que ja han vist aquesta mostra fotogràfica sobre el tràgic bombardeig que va patir Lleida el 1937

Públic a la inauguració de l’exposició, el 2 de novembre.

Públic a la inauguració de l’exposició, el 2 de novembre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu de l’èxit de públic, el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida va anunciar ahir la pròrroga fins al 4 de febrer de l’exposició Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida, la clausura del qual estava prevista per al 21 de gener. La mostra, comissariada per Oriol Bosch i organitzada pel Morera amb la col·laboració del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca, commemora el 80 aniversari del tràgic bombardeig, un dels atacs aeris més mortífers de la Guerra Civil espanyola, juntament amb els de Gernika, Durango o Granollers. En aquella ofensiva contra la població civil van morir més de 250 persones, inclosos mig centenar de nens a les aules del Liceu Escolar.

Des de la inauguració, el passat 2 de novembre, fa escassament dos mesos, l’exposició ha estat visitada per milers de persones, prop de 6.500, atretes pel reportatge gràfic que va realitzar el fotògraf Agustí Centelles després d’aquell tràgic succés bèl·lic del 2 de novembre del 1937. L’exposició presenta per primera vegada el reportatge complet que el fotògraf català va fer del bombardeig, unes setanta instantànies que no només revelen els mètodes de treball de l’autor sinó que posen de manifest que Centelles va saber testimoniar com ningú el drama humà i la violència criminal d’un dels episodis més dolorosos de la Guerra Civil a Catalunya. La mostra es complementa amb apartats dedicats al ressò nacional i internacional que va tenir aquest reportatge fotogràfic i s’acompanya també de diversos documents audiovisuals d’aquella època.

En el marc del programa d’activitats que acompanya la mostra, aquest diumenge vinent, a les 12.00 h, s’oferirà l’última visita comentada per al públic en general. L’activitat requereix inscripció prèvia (Oficina de Turisme de Lleida) i les places són limitades.

tracking