SEGRE

CONSUM CULTURAL ESTUDI

El poc interès, lligat a la baixa educació, primera barrera cultural al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta d’interès, lligada als baixos nivells educatius, és la primera barrera a la participació cultural a Espanya, especialment entre els individus amb rendes més baixes, segons l’estudi El consum cultural: qüestió de gust o de preu?, publicat per l’Observatori Social de La Caixa.

En el cas dels espectacles en directe, com concerts o teatre, la causa de no-assistència més important per a les persones de rendes més baixes no són les restriccions econòmiques, declarades en un 19,4 % dels casos, sinó la falta d’interès (41,7%). Tanmateix, les persones amb més nivell adquisitiu esgrimeixen els motius econòmics (21,5%) i de restricció de l’oferta (12,4%) com les causes principals de no-assistència. Declaren falta d’interès únicament un 1,9% dels enquestats.

Tanmateix, aquests diferents tipus de barreres s’inverteixen en el cas del cine, on la falta de renda és la primera raó per no acudir a les sales entre els més pobres (37,8%), mentre que els més rics expliciten desinterès com a argument per no anar al cine en el 10% dels casos.

tracking