SEGRE

ART

Descobreixen "el turó de Montmartre amb una pedrera", un dibuix de Van Gogh

L’obra, investigada des de 2013, ha estat presentada al Museu Singer, a Laren, i estarà exposada al públic fins el 6 de maig

Descobreixen

Descobreixen "el turó de Montmartre amb una pedrera", un dibuix de Van GoghEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Experts holandesos van confirmar el descobriment d’un nou quadre de Vicent Van Gogh, "el turó de Montmartre amb una pedrera", un dibuix que l’artista va començar quan estudiava en l’acadèmia d’Anvers i el va finalitzar a París, el març de 1886.

"El descobriment ha estat confirmat després d’una extensa investigació realitzada pel museu Van Gogh d’estil, tècnica, materials i procedència del qual fins ara era un dibuix desconegut de la col·lecció de la fundació Van Vlissingen Art", va dir el museu en una nota.

L’obra, investigada des de 2013, ha estat presentada avui al Museu Singer, a Laren, i estarà exposada al públic fins el 6 de maig, al costat d’obres de Monet, Renoir i Picasso com a part d’una exposició d’impressionistes, postimpressionistes i expressionistes.

Com a resultat d’aquest descobriment, un altre treball titulat "El turó de Montmartre", també de 1886 i que abans havia estat rebutjat com un veritable Van Gogh, també li pot ser atribuït, segons el comunicat del museu.

"Els dos dibuixos estan clarament fets per la mateixa mà i l’estil està relacionat amb els dibuixos model que Van Gogh va fer per primera vegada a Anvers i després en l’estudi de Cormon a Paris", va afirmar Teio Meedendorp, investigador principal del Museo Van Gogh.

Ambdós dibuixos semblen haver estat fets a uns cinquanta metres de distància.

Els materials de dibuix utilitzats també són idèntics i els temes es poden vincular a les pintures que Van Gogh va fer a Montmartre a la primavera i al començament de l’estiu, segons Meedendorp.

El nou dibuix va aparèixer en el llegat de Georgina Vermeer, que el va comprar el 1917 i coneixia el famós pintor, encara que el treball va desaparèixer durant anys fins que el seu nét el va recuperar, el 2013.

Des de 1970, quan es va fer un últim catàleg de Van Gogh, s’han descobert nou dibuixos i set pintures de l’artista holandès.

Descobreixen

Descobreixen "el turó de Montmartre amb una pedrera", un dibuix de Van GoghEFE

tracking