SEGRE

MÚSICA ENTITATS

Relleu a l'Orfeó Lleidatà

Xavier Quinquillà deixa la direcció després de ser elegit diputat || El substitueix Òscar Enrech, que era l’actual director financer

Quinquillà i Enrech, ahir amb el president, Antoni Soliva (centre).

Quinquillà i Enrech, ahir amb el president, Antoni Soliva (centre).FUNDACIÓ ORFEÓ LLEIDATÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Quinquillà, fins ara director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, obrirà a partir d’avui un parèntesi en la seua activitat professional vinculada a la històrica entitat musical lleidatana per poder assumir els nous reptes polítics com a diputat electe per JxCAT a Lleida al Parlament de Catalunya, segons va anunciar ahir l’entitat en un comunicat. Quinquillà ha estat vinculat professionalment amb l’Orfeó durant els últims divuit anys, primer com a director de l’Escola de Música i després com a director general. Durant aquest període, l’Orfeó Lleidatà ha viscut una important transformació, incrementant i diversificant les activitats fruit de la professionalització i del desenvolupament de nous projectes.

Val a destacar l’acabament de les obres de la nova seu social –en una primera fase el 2008 amb la posada en marxa de la primera i segona planta de l’edifici del carrer Sant Martí, i més tard el 2014 amb la inauguració de l’Espai Orfeó– i la posterior creació de la fundació. Malgrat aquest parèntesi polític, Quinquillà continuarà vinculat amb la Fundació Orfeó Lleidatà com a nou membre del seu patronat. El substituirà com a nou director el fins ara responsable financer de l’entitat, Òscar Enrech, llicenciat en Economia i amb estudis de música i gestió cultural.

D’altra banda, la vicepresidenta de la Diputació i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol, va dir ahir que Montse Macià –elegida també diputada al Parlament de Catalunya per JxCAT– “continua sent la directora de l’Insitut d’Estudis Ilerdencs” i que “encara no s’ha plantejat cap possible relleu en la institució fins que es constitueixi la cambra catalana”.

tracking