SEGRE

Millora l'índex de lectura, encara que més del 40 per cent mai no llegeix per lleure

Gairebé la meitat només llegeix en paper

Una llibreria.

Millora l'índex de lectura, encara que més del 40 per cent mai no llegeix per lleureEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El percentatge de lectors de llibres a Espanya majors de 14 anys s’ha incrementat en els últims cinc anys fins situar-se en el 65,8 per cent de la població, el que suposa un augment de 2,8 punts, encara que un 40,4 per cent de la ciutadania no llegeix mai o gairebé mai per lleure.

El baròmetre d’hàbits de lectura i compra de llibres de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGE) posa de manifest que el 59,7 per cent dels espanyols llegeix en el seu temps lliure al marge del treball o estudi, a més que les dones llegeixen més llibres, revistes i en xarxes socials mentre que els homes són més partidaris de premsa, còmics, webs i fòrums a internet.

Madrid continua sent la comunitat autònoma amb més índex de lectors mentre que Navarra, La Rioja, Astúries, Múrcia, Castilla La Mancha i Andalusia són els que han experimentat en els últims anys un creixement de lectura més important.

L’estudi, fet públic avui, revela també que més del 40 per cent de la població només llegeix en paper mentre que un 20 per cent ja llegeix llibres en el seu temps lliure en suport digital.

La lectura en format digital de tota mena de continguts s’ha situat en el 76,3 per cent, 18 punts més que el 2012, però la de llibres és menor que la de premsa o xarxes socials.

tracking