SEGRE

POLÍTICA CULTURAL HOMENATGE

Lleida, amb l'Any Guinovart

La ciutat participarà en la commemoració dels deu anys de la mort de l’artista || Actes als centres municipals d’art

Al centre, Maria Guinovart i Àngel Ros, ahir a la Paeria.

Al centre, Maria Guinovart i Àngel Ros, ahir a la Paeria.HERMÍNIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consistori de Lleida participarà activament en l’Any Guinovart, la commemoració del desè aniversari de la mort de l’artista Josep Guinovart, tan vinculat a Agramunt i Ponent. L’alcalde, Àngel Ros, es va reunir ahir amb la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, la filla de l’artista, Maria Guinovart, que li va presentar el programa d’activitats que es va fer públic el mes passat i que inclou una quinzena d’exposicions per tot Catalunya. A proposta de la Fundació, la Paeria estarà present en diversos esdeveniments de la programació que tindran lloc durant aquest 2018 i també el 2019. Ros va destacar que des de Lleida es col·laborarà especialment a través dels diferents centres municipals de producció i de formació artística.

Val a recordar que el passat 11 de desembre, la vigília del desè aniversari de la mort de Guinovart, es va presentar a Barcelona l’Any Guinovart, que es desenvoluparà fins a principis del 2019 amb un ampli programa d’una quinzena d’exposicions, així com taules redones, lectures, concerts i projeccions de documentals per tot Catalunya sobre un polifacètic artista que va conrear la pintura, l’escultura, la il·lustració i l’escenografia i que va quedar marcat de nen pel paisatge d’Agramunt, origen de la família materna.

La capital del Sió ja va estrenar les activitats de l’Any Guinovart el passat dia 17 de desembre, amb l’exposició fotogràfica de Martí Gasull Un relat al descobert, dedicada a l’artista. L’Espai Guinovart exhibirà pròximament el projecte Patrimoni, amb peces molt significatives del pintor. També el Museu de Lleida se sumarà la pròxima primavera a l’homenatge amb una mostra temporal.

tracking