SEGRE

PROPOSTES ACTIVITATS

Maridatge entre vins i lletres

Nou biblioteques lleidatanes participen en el projecte ‘Biblioteques amb DO’ || Costers del Segre compartirà protagonisme amb els llibres al febrer

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crear un maridatge entre dos productes de proximitat: el vi i la literatura. Aquesta és la màxima del projecte Biblioteques amb DO, una proposta cultural i gastronòmica impulsada des del 2013 pel departament de Cultura de la Generalitat que pretén subratllar una particularitat que, tant vins com lletres, comparteixen amb els seus territoris: arrelament. Per això, la Denominació d’Origen Costers del Segre serà la protagonista de la sisena edició del programa a les nou biblioteques participants de les comarques de Lleida. Amb l’última adhesió per part de la Biblioteca Salvador Espriu de Linyola, ja són més de nou les biblioteques lleidatanes que oferiran més de mig centenar d’activitats per a tots els públics i combinaran la cultura del vi amb tota mena d’arts: literatura, poesia, fotografia i imatge, pintura i fins i tot astronomia. Nati Moncasí, responsable de la Central de Biblioteques de Lleida i Josep Vives, del Servei de Biblioteques de la Generalitat, van explicar ahir durant la presentació de Lletres i Vins 2018 que el projecte va guanyant cada any nous participants i usuaris: a nivell català, Biblioteques amb DO ja compta amb seixanta-sis centres adscrits, dada que significa un increment del 24 per cent respecte a l’edició de l’any anterior. Per això, tant entre els usuaris com entre els responsables de biblioteques, les paraules que més se senten després dels diversos actes programats són “sorpresa” i “descobriment”.

Durant la inauguració, personal de Cultura de la Generalitat a Lleida va mostrar el seu rebuig de l’actitud d’“un Estat maltractador, que aplica el 155” i que “menyscaba la nostra cultura”, mostrant llaços grocs.

Cervantes, a la BibliotecaLa Biblioteca Pública de Lleida va inaugurar ahir l’exposició 16 personatges que meravellen i Miguel de Cervantes, una mostra d’Acción Cultural Española que traça la vida literària de Cervantes a través d’un recorregut divertit i dinàmic per les seues obres i que estarà oberta al públic fins al 31 de març amb accés gratuït.

Un visitant ahir a la inauguració de l’exposició sobre Cervantes a la Biblioteca de Lleida.

Un visitant ahir a la inauguració de l’exposició sobre Cervantes a la Biblioteca de Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking