SEGRE

Agrat exigeix a l'ajuntament de Tàrrega que es disculpi per les acusacions de masclisme

L'associació anuncia que acudirà aquest vespre a la reunió amb el consistori per consensuar el cartell i el programa del Carnaval

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Agrat ha reclamat aquest dilluns mitjançant un comunicat una disculpa pública per part de l'Ajuntament de Tàrrega davant de les acusacions de masclisme pel cartell i el programa de Carnaval que va proposar l'entitat i que van suposar que Agrat fos apartada de la comissió de la festa.

Així, Agrat posa com a condició les "disculpes públiques pel tracte rebut" per part del consistori per acordar un únic Carnaval a la ciutat i ha anunciat que assistirà aquest dilluns al vespre a la reunió que ha convocat l'ajuntament per consensuar el programa i el cartell de la festa.

Davant de la polèmica per la proposta del cartell i el programa d'Agrat que contindrien expressions que banalitzen la dona, l'associació ha defensat aquest dilluns que després de la reunió del 12 de gener van canviar algunes expressions que es podien “malinterpretar”, com “mugrons i ciris” i “qui no toca, no mama”, entre d’altres que es van retirar directament del programa oficial. Seguidament també és va afegir un paràgraf al final, on s’especificava que a les festes de l’Agrat “no es toleraran cap tipus d’agressions masclistes o LGTBIfòbiques”, remarcant el compromís de l’entitat amb l’eradicació d’aquestes. En aquest sentit, Agrat desmenteix que decidissin "no moure ni una coma" del programa.

L'associació targarina afegeix que el Fòrum Femení d’Opinió i l’Associació Dones Arrel de Tàrrega, així com l’Institut Català de les Dones, l’Associació La Segarrenca, i altres comissions de Carnaval de ciutats catalanes com Vilanova i la Geltrú o Torà, han manifestat el seu suport al programa d'Agrat i han ratificat que el Carnaval d’enguany, "no només no és masclista sinó que destaca i reivindica un caràcter clarament feminista, alliberador i que apodera la dona", segons explica Agrat en el comunicat.

L'ajuntament de Tàrrega va vetar la setmana passada el programa de Carnaval impulsat per l’Associació Agrat per “banalitzar la dona”, mentre que l’entitat va convocar dissabte un consell extraordinari en què els assistents van votar per unanimitat impulsar un Carnaval alternatiu. L'equip de govern de Tàrrega ha descartat que es pugui celebrar un segon Carnaval a la ciutat i ha emplaçat a la reunió d'aquest dilluns, en què a banda d'Agrat participaran altres entitats de la capital de l'Urgell, per arribar a un acord sobre la celebració de la festa.

Perelló durant la roda de premsa que van oferir ahir.

Perelló durant la roda de premsa que van oferir ahir.X. SANTESMASSES

tracking