SEGRE

Els partits acorden incloure en la nova llei educativa l'estudi dels mitjans

L’objectiu és que l’alumnat de l’ESO conegui la funció dels mitjans de comunicació

Estudiants, en una imatge d'arxiu.

Els partits acorden incloure en la nova llei educativa l'estudi dels mitjansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PP, PSOE, Ciutadans i Podemos s’han compromès amb la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) en incloure en la pròxima llei educativa una matèria sobre coneixement dels mitjans de comunicació en la Educación Secundaria Obligatoria (ESO).

Així ho ha assegurat la FAPE en un comunicat, on ha explicat que després d’una ronda de reunions amb les portaveus d’Educació al Congrés dels esmentats partits tots ells es van comprometre en incorporar la seua petició al debat per a una nova norma que substitueixi la Lomce.

L’objectiu és que l’alumnat de l’ESO conegui la funció dels mitjans de comunicació i la seua tasca "com a serveis públics essencials per aprofundir en una democràcia", ha explicat la FAPE. Per a això s’establiria una assignatura específica en la qual s’estudiïn els mitjans "des de tots els seus angles i conseqüències" i "serà una manera d’enfortir la formació intel·lectual i cívica de ciutadans madurs, responsables i independents", segons la FAPE.

Aquesta Federació ha recordat que el ministre d’educació, Íñigo Méndez de Vigo, així com l’exministre Ángel Gabilondo s’han mostrat també receptius a la inclusió de l’estudi dels mitjans en la nova normativa.

tracking