SEGRE

HISTÒRIA

Subhasten a Màlaga imatges del bombardeig italià sobre Lleida

Un arxiu fotogràfic amb instantànies de Les Borges Blanques, Castelldans, Alfés i Granyena de les Garrigues

Subhasten a Màlaga imatges del bombardeig italià sobre Lleida

Subhasten a Màlaga imatges del bombardeig italià sobre Lleidatodocoleccion.net

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa malaguenya todocoleccion .net ha tret a subhasta un document fotogràfic inèdit en el qual es mostren els efectes dels bombardejos succeïts durant la Guerra Civil espanyola per part de la Aviación Legionaria Italiana, segons informa Europa Press en la seua pàgina web.

Aquest reportatge, inclòs en la Subhasta Extraordinària d’Hivern de todocoleccion que va arrencar dimecres passat, no ha circulat ni estat en mà d’historiadors com sí que ho van fer altres documents sobre la famosa Legió Còndor -nom que va rebre l’agrupació d’efectius navals i aeris que Adolf Hitler va enviar en ajuda del bàndol del general Franco per lluitar en la contesa espanyola.

Sota el títol de 'Relazione sugli effetti del munizionamento usato dall’aviazione legionaria (dicembre 1938-gennaio febbraio 1939)' el document, firmat per A. Monti "il comandant dell aviazione legionaria. Generale Brigata Aerea", evidencia els "devastadors" efectes materials que van produir les bombes en edificis i habitatges de Catalunya.

Compost per un total de 119 imatges originals -totes elles segellades per la Intendenza Aviazione Legionaria ufficcio Armamento i Munizionamento, el que els dóna autenticitat- aquestes descriuen les conseqüències dels artefactes sobre molls i instal·lacions portuàries, fàbriques de proveïment i habitatges de ciutats com Barcelona, Girona, Tarragona, Figueras, Les Borges Blanques, Castelldans, Alfés i Granyena de les Garrigues.

"Són successos que van passar més desapercebuts que els de la Legió Còndor, pel que el document -en subhasta per un preu de sortida de 3.000 euros- adquireix gran rellevància i caràcter inèdit", va explicar Daniel Valdés, responsable d’Operacions.

Aquesta primera Subhasta Extraordinària de l’any, organitzada per Todocoleccion, ofereix un "divers i ampli" catàleg, amb prop de 40.000 lots especials, entre els quals podem trobar des d’un dibuix a llapis de Ramón Casas fins el nou model del Falcó Mil·lenari de Lego Star Wars, "peces úniques en les quals prima la diversitat de cada nínxol del col·leccionisme".

tracking