SEGRE

GRAFITIS

Un regidor anglès demana "netejar" un mural de Banksy que no considera "art"

Del Partido Conservador d’Hull, al nord d’Inglatrra

Un regidor anglès demana

Un regidor anglès demana "netejar" un mural de Banksy que no considera "art"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un regidor del Partit Conservador d’Hull (nord d’Anglaterra) va aixecar polèmica al Regne Unit en defensar que s’ha "de netejar" un mural del cotitzat pintor de carrer Banksy que ha aparegut a la localitat, en considerar que no es tracta de "veritable art".

L’elusiu grafiter, la identitat del qual no ha estat revelada i les obres del qual se solen subhastar per centenars de milers d’euros, va publicar ahir en el seu compte oficial de la xarxa social Instagram dos imatges de la seua nova obra, que ha pintat sobre el mur d’un pont en desús.

"Crec que s’ha de netejar. S’hauria de treure una fotografia (del mural) i conservar-la, perquè no crec que Banksy manqui de talent," va afirmar la BBC l’edil John Abbott.

"Però comparar a Banksy amb, per exemple, el veritable art que es pot veure en la Ferens Art Gallery (museu local amb obres que es remunten al segle XVI), que en ocasions és completament fascinant, és jutjar les coses des d’estàndards diferents", va considerar el regidor.

Des que es va divulgar la ubicació del mural van començar a atansar-se visitants al pont abandonat, i en les últimes hores han aparegut tanques que impedeixen d’atansar-se al grafiti.

El 2014, un centre per a joves necessitats de Bristol (sud d’Anglaterra) que travessava conflictes econòmics va retirar un mural de Banksy que va aparèixer a la seua façana i el va subhastar per més de 400.000 lliures (uns 450.000 euros).

En aquesta mateixa ciutat anglesa, Banksy va oferir el 2016 una altra pintura com a regal a un col·legi de primària, que va decidir no vendre-la.

"Si us plau, accepteu aquesta pintura. Si no us agrada, no dubteu a afegir coses, estic segur que als professors no els importarà", va escriure en aquesta ocasió el misteriós artista en una carta dirigida als alumnes.

tracking