SEGRE

El jutjat d'Osca inicia la investigació contra Vila i Puig per Sixena

Per un presumpte delicte de desobediència, tot i que descarta el d'apropiació indeguda

Dos operaris van carregar a la furgoneta la caixa amb la pintura de la Immaculada, ahir al Museu de Lleida abans de sortir cap a Sixena.

Dos operaris van carregar a la furgoneta la caixa amb la pintura de la Immaculada, ahir al Museu de Lleida abans de sortir cap a Sixena.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La magistrada del jutjat d'instrucció número 3 d'Osca ha emès aquest dimecres un auto en què acorda assumir la investigació contra els exconsellers de Cultura de la Generalitat Santi Vila i Lluís Puig, acusats per l'ajuntament de Vilanova de Sixena d'un presumpte delicte de desobediència per no entregar les 44 peces del Museu de Lleida. El jutjat també investiga si Vila va cometre un delicte de prevaricació administrativa, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Aragó (TSJA).

L'inici de la instrucció del cas per part del jutjat d'Osca es produeix després que el Tribunal Suprem arxivés la denúncia contra els exconsellers perquè ja no són aforats. Tot i això, el jutjat demana al Parlament de Catalunya que informi si Lluís Puig és diputat o no, ja que si ho fos, aquest jutjat no tindria competència per la instrucció de la causa contra ell.

El jutjat d'Osca ha descartat continuar la investigació judicial per un possible delicte d'apropiació indeguda, com demanava l'advocat de l'ajuntament de Sixena.

tracking