SEGRE

Adjudicades per 3.400 € les fotos inèdites de la Guerra Civil

Amb els efectes dels bombardejos a les Borges, Castelldans, Alfés i Granyena de les Garrigues

Una de les imatges del lot.

Adjudicades per 3.400 € les fotos inèdites de la Guerra Civil a les Garrigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portal todocoleccion.net va adjudicar aquest dimecres el lot de 119 imatges inèdites sobre els efectes dels bombarders que van tenir lloc durant la Guerra Civil per part de l’Aviació Legionària Italiana a les Borges Blanques, Castelldans, Alfés i Granyena de les Garrigues. El lot de fotografies, propietat de Col·lecció Farré de Barcelona, tenia un preu de sortida de 3.000 euros. La subhasta d’aquesta col·lecció d’imatges va començar dimecres passat i va finalitzar ahir amb l’adjudicació de tot el lot per 3.402 euros, segons el portal todocoleccion.net.

Sota el títol 'Relazione sugli effetti del munizionamento usato dall’aviazione legionaria (dicembre 1938-gennaio febbraio 1939)', el document, firmat per A. Monti “il comandante dell aviazione legionaria. Generale Brigata Aerea”, evidencia els devastadors efectes materials que van produir les bombes. Totes les imatges (119) estan segellades per la Intendenza Aviazione Legionaria Ufficio Armamento i Munizionamento, la qual cosa els dóna autenticitat.

Així mateix, les instantànies es van fer entre el desembre del 1938 i el febrer del 1939. Al lot de 119 instantànies apareixen almenys divuit fotografies que es van fer en localitats lleidatanes, com les Borges Blanques, Castelldans, Alfés o Granyena de les Garrigues. El document va adquirir rellevància al tractar-se de successos que van passar més desapercebuts que els de la Legió Còndor alemanya, la qual cosa n’augmenta el valor, segons el portal todocoleccion.net.

tracking