SEGRE

PATRIMONI TRIBUNALS

La jutge investiga Vila i Puig per desobediència amb Sixena

El cas passa del Suprem a un jutjat d’Osca perquè no són aforats

Entrega a Santi Vila (d.) de la carta d’avís per entregar les peces.

Entrega a Santi Vila (d.) de la carta d’avís per entregar les peces.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 3 d’Osca va anunciar ahir que assumeix la investigació contra els exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig, al qual l’ajuntament de Vilanova de Sixena acusa de desobediència per no haver entregat les quaranta-quatre peces d’art que s’exhibien al Museu de Lleida, que el passat 11 de desembre es van traslladar a Sixena entre un ampli dispositiu policial. El jutjat obre el procediment per aclarir si hi va haver o no un delicte de desobediència i investigar si Vila també va cometre un delicte de prevaricació administrativa, encara que descarta (com ja va fer el Suprem) seguir amb la instrucció per un possible delicte d’apropiació indeguda. Tot i així, el jutjat d’instrucció demana al Parlament que informi de si Lluís Puig és diputat o no ja que, en cas de ser-ho, aquest magistrat no tindria competència per a la instrucció de la causa.

La sala del Suprem, que va desestimar la investigació, va demanar a la Fiscalia que analitzés la competència del jutjat oscenc i el contingut de la denúncia. L’informe del ministeri va concloure que hi havia indicis de desobediència per “haver-se negat obertament al compliment de les resolucions judicials que els obligaven a entregar les quaranta-quatre obres a Sixena”.

El TS va arxivar el cas després de l’aplicació del 155El Tribunal Suprem va arxivar a finals del 2017 la denúncia contra els exconsellers Santi Vila i Lluís Puig després de la dimissió del primer i la destitució del segon mitjançant l’article 155. D’aquesta manera, l’advocat de Vilanova de Sixena va presentar la denúncia als jutjats d’Osca, que van ordenar el sobreseïment provisional el passat dia 29 de desembre perquè no s’havien adjudicat els documents que acreditavan els fets que es denunciaven. Després de presentar els escrits, el magistrat oscenc va acceptar ahir el procediment.

tracking