SEGRE

L'Animac celebra l'edició més musical

Lleida inaugurarà la mostra de Cinema d’Animació amb l’estrena internacional d’una producció japonesa

L'acte de presentació de l'Animac ha tingut a la Llotja.

L'Animac celebra la seua edició més musicalLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 22a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, celebrarà del 22 al 25 de febrer la seua edició més musical. L’alcalde, Àngel Ros, ha afirmat que Animac consolida l’aposta de Lleida per la indústria cultural i ha assegurat que la ciutat és cada vegada més “un hub audiovisual” del cinema d’animació. Ros ha explicat que el públic d’aquesta 22a edició podrà veure 312 títols, seleccionats d’entre 750 pel·lícules presentades.

De la seua banda, la regidora de Cultura, Montse Parra, ha subratllat la vessant pedagògica i educativa de la mostra, amb les 11.000 alumnes que passaran per les sales de l’Animac, i amb els diferents tallers, conferències i Masterclass.

La directora d’Animac, Carolina López, ha assenyalat que Animac contribueix a què Catalunya sigui un motor cultural, sent una mostra de referència en el sector. López ha incidit en la temàtica d’enguany, la música, “que és el 50% d’una pel·lícula”. En aquest sentit, la inauguració portarà l’estrena internacional ‘Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi’, un film animat compost de quatre peces, una per cada estació, realitzades per quatre grans animadors independents: Anna Budanova (primavera), que estarà present en la inauguració, Olga i Priit Pärn (estiu), Atsushi Wada (tardor) i Theodore Ushev (hivern), produït per la Tokyo University of the Arts i musicat en directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), amb Joan Espina com a violí solista i sota la direcció musical d’Alfons Reverté.

El convidat especial i Premi d’Honor d’aquesta edició d’Animac és també molt musical: Normand Roger, prestigiós compositor canadenc i dissenyador de so amb 45 anys de trajectòria que ha creat més de 200 bandes sonores i ha treballat amb els millors animadors independents del món, com Frédéric Back, Aleksandr Petrov, Paul Driessen, Caroline Leaf, Michaël Dudok de Wit, Regina Pessoa o Co Hoedeman, entre altres.

Les produccions amb les quals ha col·laborat Rogerhan han obtingut centenars de premis en festivals internacionals, incloses 13 nominacions als Premis de l’Acadèmia de Hollywood, de les quals 6 van rebre Oscar. El compositor canadenc visitarà Animac acompanyat de la seva esposa, Marcy Page, productora d’animació de la National Film Board del Canadà.

El Premi Trajectòria d’Animac 2018 és per a un artista català. Es tracta de Zacarías M. de la Riva, compositor de les bandes sonores de l’exitosa pel·lícula d’animació espanyola Tadeo Jones, amb una fructífera producció de BSO per a cinema, i en especial per a animació.

El certamen comptarà amb una programació especial amb la música com a denominador comú que inclourà retrospectives, projeccions especials i sessions amb música en directe.

Entre les projeccions hi haurà l'estrena a Espanya de la pel·lícula d'animació aclamada per la premsa internacional ‘The Breadwinner’, nominada recentment als Oscar i als Globus d'Or com a millor llargmetratge d'animació i que acaba de guanyar l’Annie Award al millor llargmetratge independent.

Com en les edicions anteriors, Animac 2018 complementarà les projeccions amb 12 conferències amb prestigiosos professionals del sector de l’animació, on enguany la música tindrà un paper protagonista.

tracking