SEGRE

MUSEUS EXPOSICIÓ

La mostra de Centelles, la més visitada de la història del Morera

Amb 9.000 persones, va tancar diumenge passat el centenari del museu lleidatà

El Museu Morera va exhibir fins diumenge les fotos de Centelles.

El Museu Morera va exhibir fins diumenge les fotos de Centelles.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les impressionants imatges del reportatge fotogràfic d’Agustí Centelles sobre el tràgic bombardeig que va patir la ciutat de Lleida el novembre del 1937, amb més de 250 víctimes mortals, no només han registrat un èxit de públic a l’exposició que ha pogut veure’s al Museu d’Art Jaume Morera fins diumenge passat, sinó que els 9.018 visitants que van passar per les sales de la pinacoteca des del novembre passat l’han convertit en la més visitada de la història d’aquesta infraestructura cultural.

Comissariada per Oriol Bosch i organitzada pel Morera en col·laboració amb el Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca, l’exposició ha posat el colofó a les activitats de celebració del centenari del museu lleidatà. El reportatge íntegre de Centelles, una setantena d’instantànies que van poder veure’s de forma conjunta per primera vegada, van impactar el públic recordant l’impacte del bombardeig en plena Guerra Civil, amb carrers desolats, edificis destrossats, cadàvers alineats, tasques de desenrunament i moltes imatges de dolor.

El Museu Morera va tancar l’any 2017 amb més de 12.000 visitants, lleugerament per sobre dels gairebé 11.900 de l’any anterior. Val a destacar que gairebé la meitat, prop de 6.000 persones, es van registrar durant els mesos de novembre i desembre gràcies a aquesta exitosa exposició de fotografies d’Agustí Centelles, que es va complementar amb la projecció del documental històric produït per Lleida Televisió el 2007 El braç de les fúries, dirigit per Jordi Guardiola i José Carlos Miranda.

tracking