SEGRE

CINE HISTÒRIA

El desembarcament de Normandia passa per Térmens en una pel·lícula

En un film documental sobre la Segona Guerra Mundial

Sessió fotogràfica al pont de Térmens, dins del film ‘Road to Normandia’.

Sessió fotogràfica al pont de Térmens, dins del film ‘Road to Normandia’.LAUREANO CLAVERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont de ferro que connecta Térmens amb Menàrguens es va despertar diumenge passat amb una imatge de pel·lícula. I és que desenes de soldats lleidatans es van posar davant de les càmeres de la productora Mirasud, de Segur de Calafell, per protagonitzar Road to Normandia, un film documental “que utilitza les recreacions històriques per posar en relleu alguns dels episodis més importants de la Segona Guerra Mundial”. La cinta, que està dirigida pel cineasta argentí Laureano Clavero, posa en escena el famós desembarcament de Normandia i l’operació militar Market Garden, amb la qual desenes de paracaigudistes aliats van prendre una sèrie de ponts dels Països Baixos.

El motiu per convertir la Noguera en aquest escenari bèl·lic recau en una qüestió de concordança històrica, ja que segons va explicar a aquest diari Clavero, “les associacions de recreació històrica ens van avisar de l’existència d’aquest pont, que és igual que els que es van envair durant la Segona Guerra Mundial”, i va celebrar la col·laboració en el documental d’entitats com Airbone Lleida, 101 Division. Road to Normandia intercala entrevistes a historiadors amb recreacions històriques, a més d’incloure el testimoni de Helen Patton, filla del general nord-americà George Patton.

No serà fins a l’any que ve quan s’estreni el film i es presenti en nombrosos certàmens internacionals com el Festival de Canes o el Toronto Film Festival, entre d’altres.

tracking