SEGRE

POLÍTICA CULTURAL RELLEU

La diputada Montse Macià deixa la direcció de l'IEI

Per la incompatibilitat d’aquest càrrec amb la tasca al Parlament || Dos anys i mig al capdavant de la fundació de la Diputació

Montse Macià.

Montse Macià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fins ara directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, Montse Macià, ha deixat la direcció d’aquesta fundació pública cultural de la Diputació per “incompatibilitat” d’aquest càrrec amb la condició de diputada electa al Parlament de Catalunya. Segons ha pogut saber SEGRE, Macià ja no exerceix com a directora de l’IEI, càrrec en el qual va ser nomenada el juliol del 2015, recollint llavors la batuta de l’historiador de Miralcamp Josep Maria Solé i Sabaté. Macià (Vilanova de Bellpuig, 1962) va ser elegida diputada per Lleida en les eleccions passades al Parlament del 21 de desembre a la llista de Junts per Catalunya.

Historiadora de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona, Macià havia dirigit el Museu de Lleida des del 1999 i fins al novembre del 2014. Com a funcionària de l’IEI, ja havia estat responsable als anys noranta de la sala d’arqueologia de la institució. De forma temporal, la direcció de l’IEI recaurà en la vicepresidenta de la diputació i de la fundació cultural, Rosa Pujol. D’altra banda, val a recordar que Quinquillà, responsable d’una entitat cultural de Lleida, l’Orfeó Lleidatà, ja va deixar aquest càrrec el mes passat al ser escollit també diputat al Parlament en la mateixa llista electoral que Macià.

tracking