SEGRE

PATRIMONI LITIGI

Aragó anuncia que obrirà l'exposició de Sixena el 23-F

PSOE i PP es ‘barallen’ a les Corts aragoneses per la inversió en el monestir

L’accés a la sala d’exposició del monestir de Sixena la setmana passada, amb tanques.

L’accés a la sala d’exposició del monestir de Sixena la setmana passada, amb tanques.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó va anunciar ahir que obrirà al públic l’exposició amb les obres d’art de Sixena el proper 23 de febrer. La mostra exhibirà el mig centenar de peces arribades des del MNAC el juliol del 2016 i les 44 obres del Museu de Lleida, de les quals demà es complirà dos mesos del trasllat al monestir després d’un polèmic assalt policial a la pinacoteca. La consellera de Cultura aragonesa, Mayte Pérez, va avançar la data del 23-F en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel diputat del PP, Antonio Torres, en el ple de les Corts d’Aragó. La intervenció va derivar en una picabaralla entre l’actual partit de govern, el PSOE, i l’anterior, els populars, a conte de les inversions respectives en el monestir.

Pérez va criticar el PP perquè quan va estar al govern va invertir 40.000 euros, a banda que l’abril del 2015, abans de les eleccions autonòmiques, “va anunciar un pla amb grandíssimes inversions”, davant l’actual executiu, que “porta un milió d’euros compromesos”. Pérez va reclamar als populars “una mica de decència” ja que ara demanen explicacions, però quan estaven al govern “no van realitzar ni una sola inversió amb una sentència que deia que el setembre del 2015 havien de tornar els béns”.

Per la seua part, Torres va afirmar que el 2016 el Govern d’Aragó va invertir 252.000 euros a la sala capitular, però “des d’aleshores no s’ha fet res”, i el passat 25 de gener una interlocutòria judicial va deixar sense efecte la devolució de les pintures murals del MNAC “perquè no s’havia acreditat el fi d’aquestes obres”.

Reproven el ministre per Lleida Les Corts d’Aragó van reprovar dijous el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, per la seua presumpta autorització com a titular de la conselleria per l’article 155 del recurs presentat per la Generalitat contra el trasllat de l’art de Sixena del Museu de Lleida. La iniciativa, presentada pel PSOE, va comptar amb el rebuig del PP i l’abstenció de Cs, però amb el suport de Podem, CHA, IU i PAR. Des del PP es va lamentar la reprovació perquè “el ministre no va firmar el recurs i va demanar-ne la retirada a l’haver-se presentat sense la seua autorització”.

tracking