SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ACTUACIONS

Restauren art mural romànic al Museu de Solsona

Les pintures de Sant Quirze de Pedret

Detall d’aquestes pintures, de finals de l’XI i principis del XII.

Detall d’aquestes pintures, de finals de l’XI i principis del XII.DEPARTAMENTO DE CULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ha impulsat aquestes últimes setmanes la consolidació de les pintures murals originals de Sant Quirze de Pedret (Cercs, Berguedà) que s’exhibeixen a la pinacoteca. En concret, s’ha actuat a la part frontal de l’arc triomfal de l’absis i en els dos laterals, a causa de diversos aixecaments a la capa pictòrica.

El conjunt artístic, repartit entre Solsona i el MNAC, està datat entre finals del segle XI i principis del XII i es va arrancar pel sistema de l’strappo, traspassant-se a un suport de fusta que simula l’arquitectura de l’església. Amb el pas dels anys i la influència de factors ambientals diversos, les restes de l’excés de cola que havien quedat a la superfície (amb la qual es van fixar les pintures per poder arrancar-les i traslladar-les) s’havien degradat i provocaven l’aixecament de la capa pictòrica original en alguns punts. La restauració ha fixat aquesta capa i eliminat els excessos de cola.

L’actuació va comptar amb la direcció tècnica del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i va ser finançada pel bisbat de Solsona amb una subvenció de la conselleria de Cultura.

tracking