SEGRE

MÚSICA CONCERTS

'Carmina Burana' a la Llotja amb l'Orfeó i la Julià Carbonell

Superproducció simfònica el 24 i 25 de març amb 230 cantaires i músics

L’Orquestra Julià Carbonell, amb Alfons Rerveté a la batuta, el gener passat a l’Auditori de Lleida.

L’Orquestra Julià Carbonell, amb Alfons Rerveté a la batuta, el gener passat a l’Auditori de Lleida.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Si el 75 aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va arrancar el març de l’any passat posant l’accent als llibres –amb la reobertura de la històrica biblioteca hemeroteca després de mesos tancada per reformes a l’edifici–, la clausura d’aquests dotze mesos d’activitats de celebració arribarà el mes que ve amb música. I serà una celebració sonada, amb una superproducció simfònica al Teatre de la Llotja de Lleida: la popular cantata escènica Carmina Burana, que el músic alemany Carl Orff va compondre sobre textos medievals entre el 1935 i el 1936, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i les veus del Cor de Minyons, el Cor Jove i la Coral de l’Orfeó Lleidatà.

Seran uns 230 intèrprets en escena, entre músics de l’orquestra al complet i prop de 150 cantaires, sota la direcció d’Alfons Reverté.

Els concerts culminaran un any de celebracions del 75 aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El muntatge, del qual pròximament es faran públics més detalls i el preu de les entrades, inclourà un ampli joc de llums i efectes per potenciar més encara l’espectacularitat d’aquesta cantata, sobretot en la seua abundant i esplèndida percussió.

En principi, s’ha previst una sessió el 24 de març de caràcter institucional i una altra el 25 oberta al públic. A més, la fundació pública de la Diputació de Lleida vol que aquesta singular producció musicocoral no es quedi tan sols a la capital del Segrià sinó que arribi també a les comarques del territori, per la qual cosa s’han previst sengles concerts el 14 d’abril a La Lira de Tremp i el 15 al Teatre Armengol de Bellpuig. Això sí, seran en un format orquestral més reduït, amb la massa coral de l’Orfeó Lleidatà, acompanyada de dos pianos i la imprescindible percussió.

Als 75 anys de l’IEI se n’afegiran 15 de l’OJC i 60 de la coral infantil La Diputació de Lleida culminarà el mes que ve els actes del 75 aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb la superproducció musical del Carmina Burana, que servirà també per celebrar uns altres dos aniversaris: l’epíleg a dotze mesos de celebració dels quinze anys de l’Orquestra Julià Carbonell (OJC), així com els seixanta anys de la creació de les corals infantils de l’Orfeó Lleidatà. La formació orquestral dirigida per Alfons Reverté posarà així el colofó al programa de concerts dels seus primers tres lustres d’història, que en aquest primer semestre del 2018 comptarà amb fins a 13 concerts simfònics. Avui diumenge, l’OJC torna a l’Auditori de Lleida però en format de secció de vent, amb obres de Strauss, Gounod i Dvorák (19.00 h, 13 €/11 €).

tracking