SEGRE

ART EXPOSICIÓ

Lleida ‘descobreix’ les obres del modernista Ramon Pichot

CaixaForum exhibeix 64 peces d’aquest artista destacat de finals del segle XIX

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

CaixaForum Lleida va inaugurar ahir l’exposició del pintor modernista català Ramon Pichot, D’Els 4 Gats a la Maison Rose, que es podrà visitar fins al 22 de juliol. El projecte, fruit de la col·laboració entre l’Obra Social La Caixa i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), reuneix un total de 64 obres que proposen un itinerari vital i artístic del pintor, des dels seus inicis i el modernisme a Barcelona, fins a la bohèmia parisenca a Montmartre, passant per Cadaqués, lloc d’inspiració i trobada familiar de Pichot.

La mostra és la primera que ofereix una visió global de l’artista, resultat de la investigació de la comissària de l’exposició Isabel Fabregat. El projecte, a més de comptar amb peces d’art com pintures, gravats o cartells, també inclou elements de la vivència personal del pintor. Alguns d’aquests són cartes i fotografies familiars, que permeten emmarcar l’obra de Pichot en la seua època.

Ahir va tenir lloc la conferència inaugural en la qual Ignasi Miró, director de l’àrea cultural de la Fundació la Caixa, va destacar que Pichot va ser “una peça clau per a la connexió artística entre els segles XIX i XX”, a més que l’exposició suposa una magnífica oportunitat per donar a conèixer un dels noms més destacats de la història recent de l’art català.

La inauguració ahir de la mostra va congregar nombrós públic al CaixaForum Lleida.

La inauguració ahir de la mostra va congregar nombrós públic al CaixaForum Lleida.ITMAR FABREGAT

La inauguració ahir de la mostra va congregar nombrós públic al CaixaForum Lleida.

La inauguració ahir de la mostra va congregar nombrós públic al CaixaForum Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking