SEGRE

ACTIVITATS POLÍTICA CULTURAL

Museus gratis fins als 16 anys

Iniciativa de la Generalitat en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 i hi haurà reduccions fins als 30 || Anuncien que les obres de la Seu Vella començaran a la tardor

El Museu de Lleida

El Museu de LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya centrarà la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018, que se celebrarà fins a finals de desembre a tot l’Estat, a atansar els béns patrimonials als més joves estenent la gratuïtat de tots els museus de la Generalitat fins als 16 anys i ampliant fins als 30 les reduccions als titulars del Carnet Jove.

Així ho va anunciar ahir el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, el lleidatà Jusèp Boya, que va iniciar en aranès la seua intervenció per reivindicar també el patrimoni lingüístic. Boya va explicar que aquestes mesures en relació amb els museus entraran en vigor una vegada es constitueixi un nou govern, que haurà d’aprovar-la, i que es mantindran més enllà de l’efemèride.

Una altra de les accions de promoció serà el programa de danses populars vives, que ja s’ha iniciat als centres escolars, i un simposi sobre campanes, campaners i campanares a Os de Balaguer. A més, s’incorporaran tres rutes culturals a les ja existents al territori: una sobre el llegat jueu a Catalunya, una altra de l’arquitectura del segle XX i una sobre el romànic català.

Respecte al patrimoni material, es va anunciar que les obres de restauració de les cobertes de les galeries del claustre de la Seu Vella, de la porta dels Apòstols i del templet i l’interior del campanar s’iniciaran a l’octubre i s’allargaran fins a l’any 2020. A més, enguany també començarà la renovació del Museu d’Isona i Conca Dellà, les obres del Museu Morera de Lleida i la renovació de la col·lecció permanent del Museu Diocesà de l’Urgell, a Tàrrega.

tracking