SEGRE

CINE FESTIVALS

El director Kim Ki-duk reconeix a Berlín que va bufetejar una actriu

El director Kim Ki-duk, ahir, durant la roda de premsa a Berlín.

El director Kim Ki-duk, ahir, durant la roda de premsa a Berlín.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director sud-coreà Kim Ki-duk va reconèixer ahir a la Berlinale que va bufetejar una actriu durant el rodatge d’una pel·lícula el 2013 i va assumir la seua responsabilitat, malgrat no lamentar el fet “en absolut” a l’afirmar que assajaven una escena. Les declaracions, realitzades durant la presentació de la seua nova pel·lícula, Human, Space, Time and Human, arriben en ple debat de la campanya #MeToo, en el qual s’ha denunciat nombrosos casos d’abusos a dones en la indústria del cine.

“Érem al set i hi havia molta gent present, però no recordo que ningú de l’equip objectés res”, va assegurar Kim Ki-duk, que va admetre que l’actriu, que el va demandar, “ho va interpretar diferent” a la resta. Kim Ki-duk, que ja havia participat en anteriors edicions de la Berlinale, en la qual va guanyar l’Ós de Plata el 2004, va ser acusat per l’actriu d’haver-la bufetejat, insultat i forçat a fi de rodar una escena nua.

La presentació de la pel·lícula es produeix després que els responsables del festival Berlinale anunciessin que havien descartat tots els films en què hagués participat algun cineasta que hagués confessat abusos o agressions. Per la seua part, l’actriu Isabelle Huppert va recrear el personatge d’Eva, dirigida per Benoit Jacquot, altiva i dominadora i va oferir un dels seus recitals d’altivesa.

tracking