SEGRE

CINE CERTÀMENS

Animac obre l'edició musical

La Llotja va inaugurar la 18 Mostra Internacional de Cinema d’Animació amb l’estrena del musical ‘Les Quatre Estacions de Vivaldi’ || Fins diumenge vinent projectarà més de 300 audiovisuals

L’Orquestra Julià Carbonell va posar la banda sonora a ‘Les Quatre Estacions de Vivaldi’.

L’Orquestra Julià Carbonell va posar la banda sonora a ‘Les Quatre Estacions de Vivaldi’.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida es va convertir ahir en la capital mundial de l’animació, donant pas a l’edició número 22 de l’Animac amb la première de Les Quatre Estacions de Vivaldi, un projecte japonès amb què quatre animadors independents posen imatge a les partitures de Vivaldi. El públic que va omplir l’auditori de la Llotja va gaudir en primícia del film, que va comptar amb música en directe de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida com a banda sonora. La directora del certamen, Carolina López, va posar èmfasi en la novetat i va apuntar que “aquesta nit farem un somni realitat, amb un projecte únic que només s’ha projectat abans a Tòquio”, mentre que subratllava amb orgull que “en aquest festival els creadors poden presentar qualsevol dels seus projectes amb total llibertat”.

Per la seua part, l’alcalde Àngel Ros va fer entrega del Premi d’Honor al compositor canadenc guanyador de sis Oscars, Normand Roger, i va destacar que “Lleida és un referent en l’audiovisual i té capacitat en l’àmbit de la producció cinematogràfica amb el Centre Experimental de Cinematografia i Audiovisual de Catalunya situat al Magical, que es complementa amb la vocació musical i plàstica de la ciutat”.

El compositor Normand Roger, amb sis estatuetes, va ser guardonat amb el Premi d’Honor de la gala

La regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, va subratllar la voluntat formativa de l’Animac, fent referència a les sessions escolars de rècord i els tallers per a docents “que tindran una gran repercussió a les aules”, mentre que el director de l’àrea audiovisual de l’ICEC, Francisco Vargas, va felicitar en nom de la Generalitat “la nova mirada al món de l’animació de certàmens com aquest”. Fins diumenge es projectaran 312 treballs i entre els previstos per avui destaca Lu over the wall, un llargmetratge premiat al Festival d’Annecy que narra la història d’un jove estudiant que coneix una sirena.

"en una sèrie infantil hi ha d'haver color, aventures i rialles"

Òscar Sarramia.I·lustrados i animador de Lleida

Quins són els valors imprescindibles per a una sèrie d’animació infantil?

La nostra màxima és que s’ho passin bé. Hi ha d’haver color, aventures i rialles. Si a més trobes una segona lectura argumental, perfecte. Un valor que ens agrada especialment és el de l’esforç.

Tracten temes com per exemple la mort i fets històrics reals. És puntual?

Horaci l’inuit ocorre a finals del segle XIX, hi ha elements veraços encara que prenem algunes llicències. Hi ha un episodi dedicat als víkings, un altre als mariners bascos, que van arribar fins a Grenlàndia... Són traços de realitat que m’agrada incorporar de forma divertida. I en la pròxima temporada vindran coses encara més boges.

És el creador i director de la sèrie. S’implica en tots els aspectes?

En aquesta segona temporada ja ens coneixem i en aspectes com la música ja gairebé no m’hi fico. Hi ha un codirector respecte a l’animació que té més experiència en l’àmbit, però la part estètica és responsabilitat meua.

Els nens cada vegada utilitzen més els iPads, com ho encaren des de la televisió?

Horaci l’inuit es pot veure a Filmin Cat i al web de TV3. És bàsic estar online ara mateix.

Són un públic exigent?

Vam fer una projecció per a nens del primer capítol i reien amb coses inesperades. Vam decidir adaptar el guió a les reaccions que vam observar en ells.

Té projectes paral·lels?

Sóc professor i il·lustrador. I encara que les classes m’absorbeixen molt, trec temps per a un projecte d’animació que estic preparant, per descarregar tensió.

I amb l’Horaci està satisfet?

Molt. És una sèrie low cost i amb un equip molt reduït. A més, és un producte 100% català, de la qual cosa estic supercontent.

tracking