SEGRE

CINE FESTIVAL

Gael García Bernal protagonitza un film sobre l'espoli mexicà

El director, Alonso Ruizpalacios, torna així a la Berlinale

L’actor mexicà Gael García Bernal, ahir a l’arribar al Festival de Cine de Berlín.

L’actor mexicà Gael García Bernal, ahir a l’arribar al Festival de Cine de Berlín.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director mexicà Alonso Ruizpalacios va seduir ahir la Berlinale amb Museo, una road movie sobre l’espoli que pateix Mèxic, tant artístic com d’identitat, interpretada per Gael García Bernal i en un festival ansiós de refrescar-se amb nous talents. “Ens adonem del que tenim quan ho perdem, quan estem davant d’una vitrina buida”, va explicar el realitzador, de tornada al festival berlinès, on el 2014 va guanyar el premi a la millor opera prima en el seu debut a Güeros.Museo és, alhora, la història d’un robatori dels tresors d’art maia al Museu Nacional d’Arqueologia o altres saquejos al seu patrimoni, però també un film sobre l’amistat entre dos estudiants, Wilson i Juan, i la recerca mútua entre pare i fill. El seu puntal és García Bernal –Juan–, el fil conductor i també el rostre més mediàtic, que va aparèixer sobtadament en plena roda de premsa quan ja no es comptava amb ell, acabat d’aterrar a Berlín i disposat a participar en la presentació d’una “pel·lícula feta entre amics”, com va dir Ruizpalacios.

El mexicà va compartir la seua jornada a la secció oficial amb Touch me not, dirigida per la romanesa Adina Pintilie i l’argument de la qual gira entorn d’una dona que busca el sexe, però està impossibilitada per al contacte físic.

La secció oficial del festival entrarà avui en l’esprint final amb les dos últimes pel·lícules a concurs: la polonesa Twarz, de Malgorzata Szumowska, i l’alemanya In den Gängem, de Thomas Stuber.

tracking