SEGRE

ESNOTICIA

Aragó presentarà a l'abril un pla per a la restauració de Sixena

Encara que el president afirma que el monestir és “perfecte” per exhibir l’art

Expectació mediàtica majúscula ahir a la tarda en la inauguració de l’exposició de les obres.

Expectació mediàtica majúscula ahir a la tarda en la inauguració de l’exposició de les obres.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Aragó, Javier Lambán, va anunciar ahir a la inauguració de l’exposició de les obres d’art de Sixena que el proper 4 d’abril presentaran el pla director de rehabilitació del monestir, lligat a un nou discurs expositiu. Malgrat l’implícit reconeixement de les necessitats de l’edifici com a espai museístic, Lambán va assegurar que la sala –els antics dormitoris de les monges– està “en perfecte estat de revista” i que “la humitat i la temperatura és la perfecta” per a la conservació de les obres d’art.

El president aragonès va puntualitzar que 12 de les 44 peces traslladades l’11 de desembre des del Museu de Lleida no s’exhibeixen a causa del seu “mal estat” i va afirmar que invertiran més del que s’hi ha invertit fins ara, en un nou missatge crític cap al Consorci del Museu de Lleida. “Les cuidarem tan bé o millor que no pas les han cuidat aquells que les han usufructuat fins ara”, va afegir, burxant de nou en la ferida oberta desembre passat.

I va continuar afegint llenya tot recordant que el trasllat de les obres des de Lleida –amb un polèmic i desproporcionat desplegament policial– va ser “perfecte i impecable” i fins i tot va criticar que “hi hagi gent que quan ve a Sixena es pensa que arriba a un país tercermundista; “els asseguro que som gent respectuosa i curosa amb el nostre patrimoni”.

També va visitar la sala capitular –a la qual no es va deixar accedir a bona part de la premsa–, i que està en “perfecte estat” per acollir les pintures del MNAC, oblidant que la jutge ha anul·lat l’ordre provisional de trasllat desconfiant de les mesures de conservació d’aquest espai.

L’alcalde de la localitat oscenca critica la retallada de les visites

Si ja al desembre passat va lamentar l’“ús partidista” del litigi per part del govern d’Aragó, del PSOE, l’alcalde del PAR de Vilanova de Sixena, Ildefonso Salillas, es va mostrar ahir també crític amb l’anunci que l’exposició de Sixena només obrirà al públic els divendres i dissabtes. “Si comencem l’any traient el diumenge malament anem”, va asseverar, a l’assenyalar que si és una petició de l’ordre religiosa del monestir –un monument del patrimoni nacional– “no és la seua competència”.

tracking