SEGRE

CINEMA

'La forma del agua' regna als Òscar amb quatre guardons

Supera els tres, de caràcter tècnic, de 'Dunkerque'

'La forma del agua' regna als Òscar amb quatre guardons

'La forma del agua' regna als Òscar amb quatre guardonsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"La forma de l’aigua", dirigida pel mexicà Guillermo del Toro, va regnar en la 90 edició dels Òscar amb quatre estatuetes, per davant de les tres de caràcter tècnic de "Dunkerque".

El film del realitzador de Guadalajara es va emportar els guardons a millor pel·lícula, millor director, millor banda sonora original i millor disseny de producció.

"Fa poques setmanes, Steven Spielberg em va dir que si finalment pujava el podi amb aquest premi, havia de recordar que sóc part del nostre llegat, el nostre món de cineastes, i que estigui orgullós per això. Estic molt orgullós i vull dedicar això a tots els joves cineastes", va manifestar Del Toro en recollir la grossa de la nit.

"I a tots els joves que ens estan ensenyant com es fan de veritat les coses a tots els països", va agregar, en clara al·lusió a casos com el recent tiroteig a l’institut Marjory Stoneman Douglas, de Parkland (Florida), on els estudiants han reaccionat amb grans manifestacions a EE .UU.

"Dunkerque", del britànic Christopher Nolan, va aconseguir els premis al millor so, el millor muntatge de so i al millor muntatge.

Un grup de diverses cintes va aconseguir dos mencions: "El instante más oscuro", "Coco", "Déjame salir" i "Tres anuncios en las afueras", que va deixar la seua empremta amb els premis a la millor actriu (Frances McDormand) i al millor actor de repartiment (Sam Rockwell).

L’Òscar al millor actor va ser per al britànic Gary Oldman per "El instante más oscuro" i el de millor actriu secundària per a Allisson Janney per "Yo, Tonya" en una nit en què no hi va haver sorpreses i els premis van recaure en els favorits.

tracking