SEGRE

Rosendo s'acomiada dels escenaris

El veterà rocker anuncia la seua 'jubilació' amb una gira titulada 'Mi tiempo, señorías...'

Rosendo, durant un concert.

Rosendo s'acomiada dels escenarisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosendo Mercado, veterana icona del rock urbà espanyol, ha anunciat aquest dilluns el seu comiat dels escenaris amb una gira que portarà per títol "Mi tiempo, señorías...", que arrencarà el 16 de març dins del festival Primavera Trompetera de Jerez de la Frontera (Cadis). "Ni cremar-se ni esvair-se, deixar-lo a dalt de tot", anticipa el comunicat de la promotora en el qual es deixa oberta la porta que aquesta no sigui una retirada absoluta: "Rosendo pren un respir en un camí que no coneix el punt i a part i queda a punts suspensius", indica.

ESPECIAL. Rosendo Mercado en 5 cançons

El 24 de març està previst que Rosendo recali a Burlada (Navarra), concert per al qual no queden entrades. A continuació, passarà pel Festival Extremusika de Cáceres (12 d’abril) i pel festival Tony Urbano de Tarragona (28 d’abril).

La gira prosseguirà per la localitat madrilenya de Rivas Vaciamadrid (Rivas Rock, 12 de maig), la localitat navarresa de Cascante (18 de maig), Granada (Bull Music Festival, 19 de maig), Ponferrada, a Lleó (16 de maig), Jaén (Lagartija Rock, 23 de juny), Orense (27 de juny) i, de tornada a Madrid, a Getafe (Festival Cultura Inquieta, 30 de juny).

A l’estiu seguiran les actuacions el 7 de juliol a El Bonillo (Albacete), el 13 de juliol a l’Alterna Festival de la localitat pacense de Quintana de la Serena, el 14 de juliol al Granirock de Manzanares (Ciudad Real), el 8 d’agost a Villena (Alacant), dins de Leyendas del Rock, el 25 d’aquell mes a Las Mesas (Conca) i el 8 de setembre a Múrcia. Després del concert que oferirà en el November Food & Rock de Santander (16 i 17 de novembre), el músic oferirà al desembre quatre concerts finals en espais multitudinaris, per als que quedaran obertes les taquilles dimarts vinent, 13 de març, a partir de les 10.00 hores. Tindran lloc el dia 14 en un espai per determinar d’A Coruña; en el Bilbao Exhibition Center (BEC!) el 15; en el WiZink Center de Madrid el 21; i en el Sant Jordi Club de Barcelona el dia 22.

Rosendo (Madrid, 1954) s’ha convertit en un referent de la música espanyola després de 45 anys de professió en què va militar a les bandes Nyu i Leño i després de la dissolució d’aquesta el 1983 amb una carrera en solitari que va arrencar amb "Loco por incordiar" (1985) i arriba fins el recent "De escalde y trinchera" (2017). Amb ell va trencar precisament de forma anticipada un període de retir d’"un parell d’anys", però, segons va relatar a Efe, es va ajuntar amb un nombre de cançons prou potents al seu judici i va avançar la sortida de l’àlbum. "Com no sé els anys que em queden per davant, cal aprofitar", va justificar. Als seus 64 anys va plantejar llavors una gira de promoció procurant "no ficar-se molta carretera" perquè, tal com reconeixia en una altra entrevista a Apmusicales, havia de començar a "dosificar"-se.

tracking