SEGRE

ART FOTOGRAFIA

Museu de Lleida, atracció total

Més de 700 persones en la inauguració dimecres de l’exposició ‘Presos polítics’ || Ahir dijous va rebre més de 150 visites només durant el matí

El degoteig de visitants va ser constant durant tot el matí d’ahir al Museu de Lleida per veure la polèmica sèrie fotogràfica.

El degoteig de visitants va ser constant durant tot el matí d’ahir al Museu de Lleida per veure la polèmica sèrie fotogràfica.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, expressava un desig dimecres passat, poc abans d’inaugurar l’exposició fotogràfica Presos polítics a l’Espanya contemporània: que sigui la mostra temporal més visitada en els deu anys d’història del nou edifici de la pinacoteca. I a fe que el seu desig costarà poc a complir-se d’acord amb l’èxit de públic que s’ha registrat des d’aleshores.

La multitudinària inauguració va reunir en tot just un parell d’hores més de 700 persones. Moltes de les quals, a més, van haver de fer cua a l’exterior del Museu, davant l’accés a la sala d’exposicions temporals, per poder entrar a contemplar les polèmiques imatges de l’artista madrileny Santiago Sierra, censurades en l’edició passada de la fira internacional d’art contemporani Arco a Madrid. Ahir dijous, només al matí, més de 150 persones van passar també pel Museu, amb la qual cosa durant les dos primeres jornades d’exposició el balanç va rondar el miler de visitants. Giralt va recordar que les diferents mostres temporals que s’han organitzat en els darrers anys han registrat entre 2.500 i 6.000 visitants, depenent del caràcter de l’exposició i del seu calendari. És evident que l’exhibició prevista fins al 22 d’abril d’aquesta sèrie fotogràfica –de fet, la seua estrena a Espanya ja que no va poder veure’s a Arco– superarà àmpliament aquestes xifres.

Giralt va remarcar que “des del primer moment vam pensar en aquest espai per exhibir el conjunt, amb una presentació museogràfica i un lloc ampli i còmode perquè el visitant pugui veure’n les fotos i llegir els textos i reflexionar amb tranquil·litat”.

Canvi de plans al calendari expositiu

El director del Museu va reconèixer que l’oferta de Tatxo Benet per exposar les fotos va ser “una oportunitat” que no podia deixar-se escapar, encara que va caldre modificar el calendari expositiu. Però sense problemes. La mostra prevista sobre la Mediterrània al segle XX s’ha traslladat al setembre.

tracking