SEGRE

MÚSICA ENSENYAMENT

Uns 800 guitarristes donen la nota al Barris Nord de Lleida

Alumnes de més de 130 escoles de música de Catalunya, quinze de Lleida

La pista del pavelló d’esports Barris Nord de Lleida es va transformar en un auditori per a un recital de 800 guitarristes.

La pista del pavelló d’esports Barris Nord de Lleida es va transformar en un auditori per a un recital de 800 guitarristes.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

L’habitual pista de bàsquet del pavelló Barris Nord de Lleida es va transformar ahir en un auditori musical per acollir un macroconcert amb uns 800 alumnes i professors de música de centres d’ensenyament de tot Catalunya. Va ser la tercera cita aquest any de la celebració del 25 aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), entitat que agrupa més de 130 escoles públiques i privades, quinze de les quals a la província de Lleida, com el Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, l’Orfeó Lleidatà o els centres municipals d’Alcoletge, Balaguer, Tàrrega, la Seu d’Urgell i Solsona o la de les Garrigues i la itinerant del Pallars, entre d’altres.

La celebració va arrancar el passat 4 de febrer al MNAC a Barcelona amb instrumentistes de corda fregada i va seguir el 3 de març a Manresa amb corals. A Lleida van actuar intèrprets de totes les edats tant de guitarra clàssica com d’elèctrica i de baix, cosa que va obligar també a preparar de forma especial la pista esportiva amb connexions per als amplificadors. El programa d’aquest 25 aniversari comptarà amb un total de nou cites per tot el territori (el 25 de març a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell amb conjunts de jazz) fins al concert final el 10 de juny a l’estadi de futbol de l’Espanyol a Cornellà-el Prat, on es preveu reunir uns 7.000 músics.

Una trobada organitzada per l’Associació Catalana d’Escoles de Música en el seu 25 aniversari

Carol Durán, una de les coordinadores de l’ACEM, va explicar ahir a SEGRE que “amb aquest programa de concerts conjunts per tot el territori hem volgut donar visibilitat a la gran xarxa d’escoles de música existent a Catalunya i destacar també la seua funció social i educativa”. El públic, prop de dos mil persones, la majoria pares i familiars dels alumnes, va gaudir de gairebé una hora de música pop, amb temes coneguts com Three little birds, de Bob Marley, o Don’t worry be happy, de Bobby McFerrin. El tinent d’alcalde Rafael Peris els va donar la benvinguda i els va convidar també a conèixer la capital del Segrià.

La pista del pavelló d’esports Barris Nord de Lleida es va transformar en un auditori per a un recital de 800 guitarristes.

La pista del pavelló d’esports Barris Nord de Lleida es va transformar en un auditori per a un recital de 800 guitarristes.AMADO FORROLLA

tracking