SEGRE

ART

Restitueixen les restes de Dalí a la seua tomba al Teatre-Museu de Figueres

Van ser exhumades per ordre judicial per a una prova de l’ADN

Restitueixen les restes de Dalí a la seua tomba al Teatre-Museu de Figueres

Restitueixen les restes de Dalí a la seua tomba al Teatre-Museu de FigueresEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restes de Salvador Dalí que van ser exhumades el passat 20 de juliol per ordre judicial per a una prova de l’ADN sol·licitada per una dona que reclama la paternitat del pintor, i que va resultar negativa, han estat restituïts a la tomba del Teatre-Museu de Figueres.

Segons informa la Fundació Gala-Dalí, l’operació es va dur a terme ahir a la nit sota uns envelats que preservaven la intimitat i memòria de l’artista, tal com ja es va fer en el moment d’extreure les parts del cadàver que els experts van considerar oportunes per analitzar si corresponien al pare de Pilar Abel.

Durant la restitució, que ha conclòs de matinada, han assistit el secretari general i el gerent de la Fundació Gala-Dalí, Lluís Peñuelas i Joan Manuel Sevillano, així com l’equip del forense Narcís Bardalet, que va ser responsable d’embalsamar el cos del pintor després de la seua mort.

El Teatre-Museu de Figueres, una vegada completat tot l’operatiu, ha obert les seues portes aquest divendres en l’horari habitual de les 9:30 hores.

L’exhumació va ser ordenada per la magistrada María del Mar Crespo, del Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid, que va firmar un exhort que es va executar el passat 20 de juliol.

Prèviament, la demandant, Pilar Abel, es va sotmetre a la capital espanyola a una extracció de saliva amb què analitzar l’ADN de l’artista, l’anàlisi del qual va donar resultat negatiu, encara que la dona defensa que es va trencar la cadena de custòdia que garanteix que les restes que van arribar al laboratori eren les de Salvador Dalí.

tracking