SEGRE

HOMENATGE LITERATURA

Bust de Guillem Viladot a la biblioteca amb el seu nom

Presidia la seua històrica farmàcia situada al centre d’Agramunt

L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ahir amb els dos donants de l’escultura.

L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ahir amb els dos donants de l’escultura.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bust de Guillem Viladot que presidia la seua històrica farmàcia situada al cèntric carrer Sió d’Agramunt es pot visitar des d’ahir a la biblioteca municipal Guillem Viladot, ubicada al Casal Agramuntí. L’escultura era part del llegat que va fer la viuda de l’artista, Montserrat Felip, als dos treballadors, M. Àngels Bernaus i Josep Mateu, que durant anys es van ocupar de la farmàcia Viladot.

Finalment, es van posar en contacte amb el consistori per donar l’escultura a la sala de lectura. A l’acte oficial, celebrat a la biblioteca amb un centenar d’assistents, es van llegir poemes de Viladot relacionats amb Agramunt, intercalats amb peces interpretades per membres de l’escola municipal de música. L’escultura data del 1987 i és obra de Núria Tortras. S’ha de recordar que també els hereus de Montserrat Felip van cedir els edificis de Lo Pardal a la Fundació Guillem Viladot. L’alcalde, Bernat Solé, va manifestar que aquest any s’impulsarà des de la fundació activitats perquè aquests espais museístics serveixin per projectar mitjançant tallers, conferències i exposicions la figura de Viladot entre veïns i turistes.

Solé va dir que era un acte de llenguatges en què van intervenir la música, l’escultura, la poesia i la paraula “tal com li hauria agradat a Viladot”.

tracking