SEGRE

ENTITATS INICIATIVES

Els centres d’estudis de parla catalana es donen cita a l’IEI de Lleida

|

Els representants dels centres d’estudi, que es van reunir a l’assemblea de Lleida.

Els representants dels centres d’estudi, que es van reunir a l’assemblea de Lleida.INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir l’assemblea anual de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), a la qual van assistir un centenar de representants dels centres de tot el territori.

En aquest sentit, l’obertura de la jornada va anar a càrrec del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, que va posar en valor els més de vint-i-cinc anys d’aquesta associació, així com “la seua tasca aglutinant de més d’un centenar de centres i instituts d’estudis, sempre amb la mirada posada en la promoció, la divulgació i la defensa de la utilització del català com a llengua d’expressió i comunicació”. Per aquest motiu, Latorre va fer una crida a tots els assistents per seguir treballant en la defensa del català en un moment de màxima dificultat per a “un dels nostres elements diferencials i més estimats: la llengua”. I és que la CCEPC és una entitat que es va fundar el 1992 per posar en comú els projectes i les inquietuds dels centres d’estudis que protegeixen el patrimoni cultural i natural, tenint com a nexe comú la promoció de la llengua catalana.

Durant la jornada es va abordar la renovació dels membres de la junta de govern de l’associació

Aquest any, a més de l’assemblea general ordinària, també se celebra l’assemblea extraordinària, que té com a objectiu renovar part dels membres de la junta directiva. Aquest va ser un dels punts més importants de la jornada, que també va incloure la presentació de la memòria d’activitats, la memòria econòmica i les informacions de l’Institut Ramon Muntaner, així com un dinar a les mateixes instal·lacions de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i una visita al Museu de Lleida, que des del dia 7 de març acull el muntatge fotogràfic sobre presos polítics censurat a la fira Arco de Madrid.

tracking