SEGRE

ARQUEOLOGIA JACIMENT

Història medieval d’Alguaire

|

Alumnes de la Universitat de Barcelona, als treballs d’excavació de fa dos anys.

Alumnes de la Universitat de Barcelona, als treballs d’excavació de fa dos anys.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alguaire, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, va presentar ahir la tercera campanya d’excavacions al jaciment de l’antic monestir santjoanista del segle XIII, un projecte arqueològic que pretén conèixer la seqüència històrica d’aquest enclavament. L’acte va ser presidit per Maria Soler, professora de la UB i directora de les excavacions, així com de la regidora d’Agricultura del consistori, Elvira Larrègula, que va explicar que aquesta pròxima temporada intentarà trobar el claustre i datar la muralla d’un recinte fortificat medieval.

Com a novetat, “els treballs es portaran a terme amb la nova tècnica de fotometria digital, que permet als arqueòlegs reconstruir els escenaris en tres dimensions”, va explicar Larrègula, que va afegir que “un altre dels nostres objectius a curt termini és la restauració i promoció de les pintures murals que es van descobrir a l’absis de l’església”.

Així mateix, la regidora va subratllar que “les restes del monestir femení de l’orde santjoanista es troben entre les més destacades a nivell de Catalunya i de moment s’han fet importants descobriments a l’absis de l’església i l’absidiola d’aquesta”.

El jaciment compta amb una extensió de 4,6 hectàrees i el seu interès històric són els vestigis d’un monestir femení de l’orde de Sant Joan de Jerusalem, en què la comunitat de monges va perdurar des de mitjans del segle XIII fins a finals del XVII. Així mateix, el projecte va començar l’estiu del 2016 i forma part d’un conveni de quatre anys amb el qual els estudiants de la Universitat de Barcelona posen en pràctica els coneixements adquirits.

Alumnes de la Universitat de Barcelona, als treballs d’excavació de fa dos anys.

Alumnes de la Universitat de Barcelona, als treballs d’excavació de fa dos anys.SEGRE

tracking