SEGRE

PATRIMONI LITIGI

Sixena tanca per Setmana Santa

Malestar a Aragó davant de l’anunci que l’art traslladat des de Lleida no podrà veure’s aquestes festes || L’ajuntament reclama l’obertura del monestir

La sala del monestir que acull l’art del Museu de Lleida va obrir al públic el 23 de febrer passat.

La sala del monestir que acull l’art del Museu de Lleida va obrir al públic el 23 de febrer passat.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la reobertura de les visites al monestir de Sixena el 23 de febrer passat–amb la incorporació de les 44 obres d’art procedents del Museu de Lleida– ja va suscitar crítiques sobretot a la localitat oscenca a l’obrir només en divendres i dissabte i tancar-se al públic els diumenges, l’anunci ahir que el cenobi també tancarà les portes durant els dies festius d’aquesta Setmana Santa per exprés desig de les monges que habiten a l’edifici ha redoblat la polèmica i les crítiques.

I és que les religioses de l’orde de Betlem han considerat que aquests dies de Setmana Santa són més propis del recolliment i l’oració que de visites guiades i turistes contemplant les obres d’art de l’exposició inaugurada fa tot just un mes pel president d’Aragó, Javier Lambán, i que des d’aleshores ha rebut una mica més de 700 visitants.

L’alcalde de Vilanova de Sixena, Ildefonso Salillas, es va mostrar contrari a aquesta decisió i reclamarà l’obertura de les dependències. “Espero que es pugui arreglar, això no beneficia ningú, perquè parlem que en unes vacances no es pugui visitar un lloc habilitat per a això”, va criticar.

Salillas va recordar que existeix un conveni entre les administracions i les religioses del monestir per a l’obertura del complex, “que vam firmar l’any passat, contempla visites en divendres, dissabte i diumenge i no es parla res de Setmana Santa, amb la qual cosa veig que no s’està complint”, va sentenciar, contrariat.

El Govern d’Aragó, que té previst presentar el dia 4 d’abril un pla director de rehabilitació de l’edifici, va assegurar que dins d’aquest pla es negocia una ampliació dels horaris de visita amb les monges.

tracking