SEGRE

MÚSICA FESTIVAL DE PASQUA

Un 'Rèquiem' ple de color

Albert Guinovart va acompanyar al piano en solitari el Cor Jove de l’Orfeó Català || No hi va haver presentacions. Cervera va vestir el paranimf de color groc

El ‘Rèquiem’ amb el paranimf de la universitat felipina vestit de groc.

El ‘Rèquiem’ amb el paranimf de la universitat felipina vestit de groc.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cervera va obrir ahir el vuitè Festival de Pasqua amb una producció d’encàrrec, el Rèquiem de Guinovart. Un treball dissenyat amb orquestra per al Palau de la Música i que va arribar ahir a Cervera vestit amb les mans d’Albert Guinovart al piano, acariciant el mig centenar de veus del Cor Jove de l’Orfeó Català. El resultat és un Rèquiem ple de color, vital. Música simfònica que, ja sigui per les veus vibrants que emanen de la joventut del cor, o potser per la força que Guinovart imprimeix a cada matís de la seua missa de difunts, emergeix pletòrica. El programa va oferir un total de tretze peces, 90 minuts, que culminen amb la resurrecció. L’estrena va agradar als més de 200 espectadors que van participar en el primer concert del Festival de Pasqua. Van omplir un paranimf de la Universitat vestit íntegrament de color groc. Des de les sis columnes neoclàssiques fins als abillaments de la Verge de l’escultor del Bages Jaume Padró (1720-1803). Ho va anunciar l’alcalde Ramon Royes de forma breu i escarida: “Aquest festival es dedica a la llibertat d’expressió i als presos polítics.” Per aquesta raó, el concert inaugural es va servir sec, sense els habituals discursos ni les presentacions de rigor.

El Festival de Pasqua tindrà avui diumenge a la tarda una altra de les perles d’aquesta edició. El músic i compositor Antoni Ros Marbà, que ja en la dècada dels anys 90 va dirigir al Gran Teatre de Cervera la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Aquest any apadrinarà el festival. Per a això dirigirà a tall d’estrena Quatre vegades vint, un treball realitzat per encàrrec del Palau de la Música i amb el qual es vol homenatjar el compositor barceloní en el seu 80è aniversari. La proposta recull pinzellades de diverses obres del músic que van des d’una peça que va escriure d’adolescent fins a projectes de la seua etapa de maduresa. “Pretenc que sigui un diàleg entre diversos moments de la meua vida”, va explicar. A Cervera, Ros Marbà dirigirà la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

El Festival de Pasqua ofereix deu concerts fins a l’1 d’abril El Festival de Pasqua presenta un total de deu actuacions fins a l’1 d’abril vinent. El va estrenar dijous passat el públic infantil amb una actuació de gòspel en català.

El ‘Rèquiem’ amb el paranimf de la universitat felipina vestit de groc.

El ‘Rèquiem’ amb el paranimf de la universitat felipina vestit de groc.X.S.

tracking