SEGRE

CERTÀMENS SETÈ ART

Galacticat, també per als amants del cine de terror

La mostra de Tàrrega estrenarà vuit pel·lícules del 7 al 10 de juny || Promocionarà el setè art entre els escolars

Un moment de la presentació del V Galacticat.

Un moment de la presentació del V Galacticat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Galacticat de Tàrrega, la primera mostra de cine fantàstic de Ponent, incorporarà en la cinquena edició el gènere de terror i projectarà onze llargmetratges del 7 al 10 de juny, amb la premier a Espanya de Knuckleball, Snowflake i Todd and the Book of Pure Evil: The End of the End. I és que, en aquesta ocasió, el certamen organitzat per l’associació homònima, apostarà per les pel·lícules inèdites, amb una programació que inclou vuit estrenes i tres clàssics del setè art –The Shining (La Resplendor), A Nightmare on Elm Street (Malson a Elm Street)i The Entity (L’Ens).

En el marc del Galacticat, tindrà lloc la segona edició del festival GalactiCURT en la qual, a falta de dos mesos, ja s’han presentat més de mil de curts de 98 països, dels quals només s’han preseleccionat un centenar.

Així mateix, un altre dels principals reptes de l’Associació Galacticat és obrir el festival als més joves, per la qual cosa a partir del pròxim curs s’organitzaran una desena de tallers que atansaran el cine als centres escolars de tot l’Urgell. El subdirector de la mostra, Ramon Bochaca, va destacar que “l’objectiu és doble: d’una banda, crear audiència i que els joves recuperin l’hàbit de consumir cultura, i de l’altra, ampliar el Galacticat amb activitats durant tot l’any”.

Els organitzadors també han arribat a un acord amb el CECAAC de Lleida per convocar el premi Galacticat-CECAAC, dotat en 10.000 euros perquè els cineastes emergents puguin posar en marxa la producció dels seus projectes de cinema fantàstic.

El festival, amb un pressupost de 12.000 euros, compta amb el suport de l’ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida, l’IEI i el consell comarcal de l’Urgell.

tracking